Foci

Hertha: ha Dárdai sikeres lesz, lőttek a válogatottnak

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

Várhidi Péter, a magyar válogatott korábbi szakvezetője szerint ha Dárdait véglegesítik a Herthánál, nem lehet mellette a nemzeti csapat trénere is.

Mint arról beszámoltunk, a Hertha Berlin az eddigi pocsék szereplés miatt menesztette edzőjét, a klub pedig úgy döntött, átmenetileg Dárdai Pált, a magyar szövetség kapitányát – valamint Rainer Diwmayert – nevezi ki trénernek.

Csütörtök este a Sport TV Zuhanyhíradó című műsorában Várhidi Péter, aki 2006 és 2008 között dirigálta a nemzeti csapatot, elmondta, hogy jelen állás szerint egyszerre is elvégezhető a két feladat, viszont ha a Hertha hosszabb távon is Dárdaival számol, választania kell.

 Fotó: mlsz.hu

“Palinak óriási kisugárzása van, és hitelesen csinálja azt, amit csinál. A lendület benne van. Azt szokták mondani, hogy kétféle edző van, aki már megbukott, és aki meg fog bukni, de a viccet félretéve: óriási dolog, ami történt. Várható volt, hogy előbb-utóbb meg fogja kapni ezt a lehetőséget, de nem hiszem, hogy most várta. Viszont azt az esélyt kell megragadni, amit ad a sors. Pozitív a dolog azért is, mert ha egy magyar edző tud dolgozni a Bundesligában, az a többi magyar felé is irányítja a figyelmet” –mondta Várhidi.

“Ha sikeres lesz, az belekerül majd a válogatottba. Akkor biztosan nem fogja tudni a kettőt együtt csinálni, és nem is fogják engedni. Ha a Hertha véglegesíti, meghosszabbítja a megbízatását, akkor neki le kell mondani a válogatott éléről.”

László Csaba, a Ferencváros, a Hearth és a litván válogatott egykori trénere szintén ezt az álláspontot képviseli.

“Logikus lépés volt ez a sportigazgató részéről. Együtt játszottak, Pali ismeri a klub életét és a játékosokat is. Lehetett látni a legutóbbi meccs után, hogy valami nincs rendben a csapatnál. A végén a közönség fütyült, Preetz elfordult, és elindult azonnal valahová, a játékosok pedig simán elmentek az edző mellett. Meg kellett ezt lépni. Szerintem ha a következő két-három meccsen sikeresen szerepelnek, akkor meghosszabbítják a megbízatását” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik