Foci

Botrányos meccs az Afrika Kupán

Afrika Kupa (afrika kupa, )
Afrika Kupa (afrika kupa, )

Ghána 3-0-ra legyőzte a házigazda Egyenlítői-Guineát a torna elődöntőjében, de nem erről szólnak majd a híradások. A hajrában a mérkőzés félbeszakadt, mivel a hazai szimpatizánsok palackokkal és kövekkel dobálóztak. Végül befejezték a mérkőzést, de jókora csúszással.

Az már szerda este eldőlt, hogy Elefántcsontpart lesz az Egyenlítői-Guineában zajló Afrika Kupa egyik finalistája, míg csütörtökön a házigazda és Ghána labdarúgó-válogatottja feszült egymásnak a döntő reményében.

A találkozó elején a felek inkább egymást aprították, minthogy helyzeteket dolgoztak volna ki, így talán nem is olyan meglepő, hogy büntetőből született a mérkőzés első gólja, Jordan Ayew talált be. Sőt, nem sokkal később egy tanítanivaló kontra végén Wakaso duplázta meg a ghánai előnyt, ezzel pedig tulajdonképpen a szünet előtt eldöntötte a meccset az együttes.


A rendőrök is kaptak a “jóból”
Fotó: Europress Fotóügynökség

A második felvonásban Egyenlítői-Guinea nem töltötte be a szimpatikus vesztes szerepét, vagy felrúgták az ellenfél játékosait, vagy a játékvezetőnél reklamáltak. Volt egy kis foci is, egy szépen kijátszott akció végén André Ayew módosította 3-0-ra az eredményt.

A 83. percben járt a meccs, amikor ghánai szurkolók jelentek meg az egyik kapu mögött, mivel a hazai szimpatizánsok elkezdték dobálni őket. A rendőrök is megjelentek, majd egy helikopter körözött a pálya fölött, közben a játékosok és a játékvezetők a gyepen ácsorogtak. Hosszú-hosszú percek teltek el, mire a ghánai drukkereket a rendőrök kiterelték a játékoskijárón keresztül (!) a stadionból, a meccs pedig félbeszakadt.

Hosszas tanakodás következett, a rendőrök könnygázt akartak bevetni, valamint többféle forgatókönyv is felmerült, végül nagyjából fél óra várakozás után folytatódott a meccs, majd három perc után véget ért…

A lényeg, hogy Ghána-Elefántcsontpart döntő lesz, ez pedig slágermeccsnek számít Afrikában.

Eredmény – Afrika Kupa, elődöntő

Ghána – Egyenlítői-Guinea 3-0 (2-0)
Gólszerzők: J. Ayew (42. – 11-esből), Wakaso (45+2.), A. Ayew (75.)

Videó – Helikopter körözött a pálya felett:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik