Foci

BL-történelmet írna a Real és Ödegaard

Martin Ødegaard (martin odegaard, )
Martin Ødegaard (martin odegaard, )

A hírek szerint a Real Madrid nevezi a Bajnokok Ligája tavaszi küzdelmeire friss szerzeményét, a 16 éves Martin Ödegaardot.

A jövő nagy sztárjának kikiáltott norvég ifizseni korábban háromszor is szerepelt a felnőtt válogatottban, klubjában, a Strömgodsetben pedig 23 meccsen öt gólt szerzett, mindezt 15-16 évesen.

Az érte folytatott versenyfutást a Real Madrid nyerte és úgy tűnik, a madridiak nem akarják, hogy sokéig csak a Castllában erősödjön tovább Ödegaard, hiszen nevezni szeretnék a Bajnokok Ligája küzdelmeire.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az AS értesülései szerint ugyanis akár már a Schalke elleni következő meccsen lehetőséghez juthat a legrangosabb kupasorozatban, ezzel pedig történelmet írni, hiszen a BL-ben senki sem lépett még pályára ilyen fiatalon.

A csúcsot eddig Celestine Babayaro tartja, őt edzője az Anderlecht színeiben 16 évesen és 87 naposan dobta be a mélyvízbe. Ha minden úgy alakul, ahogy a Realnál akarják, Ödegaard a Schalke elleni odavágón 16 éves és 63 napos, a visszavágón 16 éves és 83 napos lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik