Foci

FA-kupa: ha Király Gábor védett volna…

Bettinelli  (Bettinelli, fulham, )
Bettinelli  (Bettinelli, fulham, )

A Fulham 60 percen keresztül továbbjutónak érezhette magát magasabban jegyzett riválisa, a Sunderland ellen az angol kupa 4. fordulójának újrajátszott meccsén. Aztán jött Bettinelli kapus bénázása...

Király Gábor együttese, a Championshipben érdekelt Fulham is második mérkőzésre kényszerítette a Premier League 14. helyén álló Sunderlandet. A magyar válogatott hálóőre a hazai kispadról figyelte, amint a vendégek ugyan agilisabban kezdtek, a 28. percben mégis egy Rodallega kapufás góllal megszerezte a vezetést a hazai csapat.

 Bettinelli kapusnak nem ez volt a legjobb napja
Fotó: europress 

Egészen a 60. percig tartotta magát a meglepetésszagú állapot, és ki tudja mi történt volna, ha ekkor Bettinelli kapus nem bénázik a gólvonalon, nem ejti ki a kezéből a labdát, majd nem kap utána, de immár a gólvonal mögöt… Meglehet, Királynak kellene védenie?

Na de ettől a szerencsétlenkedéstől összetört a Fulham és lendületbe jött a Sunderland, amely Álvarez (75.) és  J. Gomez (93. – 11-esből) találataival lerendezte a továbbjutást.

Érdekes, az Old Traffordon szinte telt ház fogadta az angol negyedik vonalban érintett Cambridge United gárdáját, amely azzal büszkélkedhetett, hogy az első találkozón hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a MU ellen. Nyilván nem kergettek hiú ábrándokat a cambridge-i fiúk, de ettől még több szempontból is örök élmény számukra a 3-0-as hazai győzelemmel végződő találkozó.

Egyrészt a meccs bevételéből a felek 50-50 százalékban részesültek, így a telt ház szabad szemmel is jól látható fontköteghez juttatta a szerény költségvetéssel dolgozó League 2 együttest.

Másrészt a kis klub játékosainak minden bizonnyal örök élményt és egy-egy bekeretezett MU-mezt hozott a találkozó.


FA-KUPA, 4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK, EREDMÉNYEK:

Fulham (II.)–Sunderland (I.) 1–3 (Rodallega 28., ill. Bettinelli 60. – öngól, R. Álvarez 75., J. Gomez 93. – 11-esből)

Sheffield United (III.)–Preston North End (III.) 1–3 (
J. Murphy 37., ill. Gallagher 63., 73., Huntington 68.)

Manchester United–Cambridge United 3–0 (Mata 25., Rojo 32., Wilson 73.) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik