Foci

A katariak Pep Guardiolát akarják

Pep Guardiola (pep guardiola, )
Pep Guardiola (pep guardiola, )

Német lapinformációk szerint nem kizárt, hogy a Bayern Münchent irányító spanyol tréner lesz a katari szövetségi kapitány.

Pep Guardiola, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője egyelőre kivár a 2016-ban lejáró szerződésének meghosszabbításával. A spanyol szakember legutóbb nem kívánta kommentálni a dolgot, míg a vezetőség jelezte, ők már most megtoldanák a tréner kontraktusát, de tiszteletben tartják Guardiola kívánságát és az év első felében nem hozzák szóba ezt az ügyet.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Most a Sport Bild érdekes cikket közölt a szakember távoli jövőjét illetően: a német lap tudni véli, hogy a 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar fel szeretné kérni őt szövetségi kapitánynak. Guardiola pályafutása végén két évet lehúzott a katari Al-Ahlinál, illetve legutóbb a dúsgazdag országban járt edzőtáborozni a Bayernnel, ahol a következőket mondta a 2022-es vb kapcsán:

„A FIFA mindig is arra törekedett, hogy új területeken promótálja a sportágat. 2010-ben Dél-Afrikában volt a világbajnokság, 2022-ben pedig Katarban lesz, ami segít az embereknek, hogy megismerjék ezt az országot. A futball remek eszköze a kultúrák találkozásának.”

A 44 éves szakember egyébként korábban többször is elárulta, hogy egy napon szívesen dolgozna a Premier League-ben is, így a nemzetközi sajtó több angol klubbal is rendre szóba hozza. Mostanában például az Arsenal a sláger.

Ha az év első felében nem is, a nyártól már minden bizonnyal ráfekszik arra a bizonyos szerződéshosszabbítási kérdésre a müncheni vezetőség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik