Foci

140 millióért ment el a magyar szélső

Simon Krisztián (simon krisztián, )
Simon Krisztián (simon krisztián, )

Információnk szerint 450 ezer eurót pengetett le az 1860 München az Újpestnek Simon Krisztiánért.

Kedden azt írtuk, felszálló ágban a magyar foci és ezt a megállapítást arra alapoztuk, hogy az elmúlt két nemzetközi átigazolási időszak nullájához képest az idei, január 31-én záródóban négy magyar futballista is a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságba igazolt.

Az utolsó pillanatban távozott Újpestről Simon Krisztián, aki az 1860 München meére cserélte a lila-fehéret. Információnk szerint a németek 450 ezer eurót, megközelítőleg 140 millió forinttal gyarapították az Újpest számláját.

Ezzel holtversenyben listavezetővé léptek elő a DVTK-val. A borsodiak Kádár Tamást adták el a Lech Poznannak 450 ezer euróért, igaz, ők Elek Ákosért is bevételeztek a kínai Csangcsun Jatajtól 250 ezret. A Fradi középpályása Holman Dávid is a Lech Poznanban kötött ki, igaz csak kölcsönben, de 100 ezer euróért.

A Diósgyőr nem sokáig ücsörgött a bevételen, kedd késő este sebtiben leigazolták Koman Vladimirt. A 36-szoros válogatott középpályás ott próbálja újraépíteni magát, ahol még soha nem játszott, az NB1-ben. A hasonló pályaívet befutó Kádárnak (Newcastle, Roda) ez remekül sikerült, meglátjuk Koman miként állja meg a helyét itthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik