Foci

Felszálló ágban a magyar foci

kádár tamás (kádár tamás)
kádár tamás (kádár tamás)

A tavaly nyári és téli nullához képest, a január 31.-én záruló nemzetközi átigazolási piacon négy magyar játékos külföldre szerződését rögzíthettük. Nagyjából egy millió euró folyt be a kasszákba.

Hétfőn zárult januári nemzetközi átigazolási szezon, amelyben az elmúlt évek pangásához képest – értsd, senkit sem értékesített külhonba a magyar labdarúgó piac – már már átütő sikert könyvelhetett el labdarúgásunk.

Hogy ez a válogatott részsikerének, szimpatikusabb vezetőjének, vagy üzletpolitika váltásnak köszönhetjük azt egyelőre nem világos, ellenben immár tény, Elek Ákos (Csangcsun Jataj – 250 ezer euró), Kádár Tamás (Lech Poznan – 450 ezer euró), Holman Dávid (Lech Poznan-kölcsön – 100 ezer euró) és Simon Krisztián (186 München – információnk szerint 200 ezer euró) személyében négy játékost is kivásároltak tehetősebb klubok a szerződéséből. Eddig.

Mert kelet felé és mondjuk Portugália felé még nyitottak a piacok, így még az is megeshet, hogy az angol szerződésről lecsúszó Nemanja Nikolics is kiköt valahol máshol, mint Székesfehérvár. Szóval, eddig összességében nagyjából három klubhoz, egymillió euró folyt be a magyar labdarúgásba külföldről, ami a nyári és tavaly téli nullához képest nem kicsit előrelépés.

Összehasonlításként nem mernénk idetenni, mert semmi értelme nincs, de tényként azért leírjuk: a Deloitte könyvvizsgáló cég adatai szerint januárban 130 millió fontot költöttek az angol klubok játékosokra.

Sírnak, mert ez messze elmarad a téli rekordnak számító, 2011-es 225 millió fonttól. A legtöbbet januárban a Manchester City, a Chelsea és az Arsenal költötte. A Chelsea fizetett a legtöbbet egy játékosért, miután hétfőn 35 millió euróért szerződtette a Fiorentinától Juan Cuadradót. A kolumbiai szélsőt röviddel azután igazolta le, hogy 30 millió euróért eladta a Wolfsburgnak a világbajnok német Andre Schürrlét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik