Foci

A Manchesternek Kellett kellett

Andy Kellett (andy kellett, )
Andy Kellett (andy kellett, )

Kevés meglepetéssel és unalmas hajrával zárult a 2015-ös téli átigazolási időszak. Az utolsó órák legnagyobb fogása talán az Everton nevéhez fűződik, akik megszerezték Aaron Lennont a Tottenhamtől - kölcsönben. A MU és a Spurs érdekeset húzott.

Az eddigiekhez képest visszafogottabb volt a téli átigazolási időszak. Rendre megszokhattuk, hogy ilyenkor több nagyobb név is csapatot vált, ám most alig akad egy-két minőségi játékos, aki elhagyta aktuális klubját.

A németeknél kétségkívül André Schürrle megszerzése vitte a prímet. A német játékos a Chelsea-t hagyta ott a Wolfsburg kedvéért. A sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összegért tért haza a játékos.

 A szigetországban sem értik a MU igazolását
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Angliában már sokkal inkább pörögtek az igazolások, igaz itt is elmaradtak az elmúlt években megszokott nagy transzferek. A legaktívabb, talán a Tottenham Hotspur volt a piacon: a londoniak szerződést bontottak Benoit Assou-Ekottóval, majd kölcsönadták az Evertonnak Aaron Lennont. Azért igazolt is a Spurs, hiszen ötmillió fontot csengetett ki a harmadik ligás  Milton Keynes Donsnak Dele Alliért. A játékos a szezon végéig az MK Donsban marad kölcsönben.

Hivatalosan is a Chelsea játékosa lett Juan Cuadrado, aki miatt előbb André Schürrle, majd Mohamed Salah is távozott. Az egyiptomi játékos a FIorentinában folytatja majd kölcsönben.

A Southampton végleg megvásárolta a Chelsea-től Ryan Bertrandot. A játékos eddig kölcsönben futballozott a “Szenteknél”.

Az egyik legmeglepőbb húzás a Manchester United nevéhez fűződik, hiszen a Bolton Wanderers 21 éves védőjét, Andy Kellettet szerződtették. A játékos előző klubjában sem szerepelt, Bogdánék kölcsönadták a védőt.

Darren Fletcher 20 év után elhagyta a Manchester United gárdáját a West Ham United együttesénél folytatja pályafutását.

A Marseille lecsapott a Manaco csatárára, Lucas Ocamposra. A támadó a szezon végéig kölcsönben szerepel majd új csapatánál, ám opciós joggal is bír majd az Olympique..

A skót másodosztályban szereplő Rangers egy ötös csomagot kapott a Newcastle Unitedtől. Az angol klub Gaël Bigirimanát, Kevin Mbabut, Shane Fergusont, Remie Streetet és Haris Vuckicot küldte kölcsönben a kékekhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik