Foci

FIFA-elnökválasztás: egy induló kiesett

David Ginola nem szerezte meg a kellő számú támogató levelet, így nem szállhat versenybe a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért.

A volt francia válogatott futballista, aki január 16-án jelentett be, hogy pályázik az elnöki tisztségre, pénteken közleményben tudatta, nem sikerült begyűjtenie az előírt öt szövetségi ajánlólevelet.

A posztért jelen állás szerint a FIFA-t 17 éve vezető, ötödik ciklusára készülő svájci Joseph Blatter, Jérome Champagne, a szervezet korábbi francia főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA alelnöke és a Jordán, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Figo, a portugálok korábbi futballistája és Michael van Praag, a holland szövetség elnöke száll harcba.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Blatternek nem okozott gondot a támogató levelek begyűjtése, és Ali bin al-Husszein, Luis Figo és Michael van Praag is jelezte, hogy teljesítette ezt a feltételt. Jérome Champagne ugyanakkor a francia hírügynökség érdeklődésére úgy reagált: akkor nyilatkozik majd ez ügyben, ha itt lesz az ideje. 

A hivatalos jelöltek névsorát várhatóan február 7-én, vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban közölte, a csütörtöki jelentkezési határidő után a testületnek “egy kis időre lesz szüksége” ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.

A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik