Foci

Barcelonai házidöntő is lehet a kupában

Espanyol (espanyol, )
Espanyol (espanyol, )

Az Espanyol és az Athletic Bilbao is bejutott a legjobb négy közé a Király Kupában.

Az már korábban eldőlt a spanyol labdarúgó Király Kupában, hogy az egyik elődöntőt az Atlético Madridot kettős győzelemmel búcsúztató Barcelona, valamint a Getafét kiejtő Villarreal vívja majd egymással. Csütörtökön este újabb két csapat lépett egyet a fináléba kerülés felé.

Az Athletic Bilbao és a Málaga párharcának első felvonásán 0-0-s döntetlen született, így itt még minden kérdés nyitott volt. A visszavágó is inkább volt küzdelmes, mint látványos, végül a baszk együttes örülhetett a lefújáskor: Aduriz a második játékrész kezdetén talált be közelről, gólja pedig továbbjutást ért.


Így örültek az Espanyol játékosai a továbbjutásnak
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Az Espanyol kétgólos előnyt dolgozott ki hazai környezetben a Sevilla ellen (3-1-re nyertek a barcelonaiak), és a visszavágón is minden neki dolgozott, mivel sokáig nem rezdültek meg a hálók. Figueiras aztán a 88. percben megtörte a gólcsendet, ez pedig azt jelentette, hogy egy újabb találattal már a Sevilla léphetett volna tovább, az idő rövidsége miatt az eredmény már nem változott, az Espanyol lesz ott a legjobb négy között.

Eredmények – Király Kupa, negyeddöntő, visszavágók

Athletic Bilbao – Málaga 1-0 (0-0)
Gólszerző: Aduriz (48.)

Továbbjutott: a Bilbao, 1-0-val.

Sevilla – Espanyol 1-0 (0-0)
Gólszerző: Figueiras (88.)

Továbbjutott: az Espanyol, 3-2-vel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik