Foci

Furcsa rekorddal veszi kezdetét a Bundesliga-tavasz

A tavaszi rajton különböző okok miatt közel hetven játékosra nem számíthatnak az edzők a német labdarúgó-bajnokság 18 csapatánál.

A különös rangsort a Schalke 04 vezeti, itt a tréner, Roberto Di Matteo kilenc futballistája szerepeltetésétől kénytelen eltekinteni a szombati, Hannover 96 elleni hazai mérkőzésen – a másik véglet az 1. FC Köln, amelynél mindössze egy játékos hiányzik sérülés miatt.

A címvédő és éllovas Bayern München is érintett, Pep Guardiola vezetőedző öt labdarúgóját kénytelen nélkülözni, míg augsburgi kollégája, Markus Weinzierl nyolc játékosára nem számíthat.

 Lahm is sérüléssel bajlódik
Fotó: Europress fotóügynökség

A mintegy hetven hiányzó futballista különösen sok az év ezen szakaszában, a korábbi években a Bundesliga tavaszi rajtja előtt ez a szám egyszer sem érte el az ötvenet.

A sérülések és eltiltások mellett a jelenleg zajló Afrika Kupa és Ázsia Kupa is sok labdarúgót tart távol a német bajnokságtól, utóbbi két tornán összesen tízen szerepelnek még, vagy szerepeltek olyan sokáig, hogy egyelőre még nem állhatnak edzőjük rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik