Foci

Ecuadori válogatottal erősített a Ferencváros

Aláírta szerződését az NB I-ben szereplő FTC-hez Cristian Ramírez, aki 2014 nyara óta a Nürnbergnél szerepelt kölcsönben.

Az 1994-es születésű Cristian Ramírez 2011-ben debütált az ecuadori élvonalban. A fiatal balhátvéd már első idényében felhívta magára a figyelmet, több elismert játékost is levett a pályáról – írja a fradi.hu.

Az ecuadori U17-es válogatottal részt vett a 2011-es mexikói világbajnokságon. Ekkoriban már akkora tehetségként tartották számon a gyors és intelligens védőt, hogy az új Roberto Carlosként emlegették.

Fotó: Europress fotóügynökség

2012-ben járt próbajátékon a német Borussia Dortmundnál és az angol Tottenham Hotspurnél is, ám fiatal kora és a szigorú UEFA-szabályok miatt végül otthon maradt.

2013 elején a német elsőosztályú Fortuna Düsseldorfhoz igazolt, a csapat azonban az idény végén kiesett a Bundesliga 2-be. Ramírez a másodosztályban szép lassan bejátszotta magát a düsseldorfiak kezdőcsapatába. 2014 nyarán kölcsönben a szintén másodosztályú Nürnberghez került.

2013 végén, 18 évesen bemutatkozhatott az ecuadori felnőtt válogatottban, a 2014-es brazíliai világbajnokságra utazó keretből az utolsó szűkítésnél maradt ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik