Foci

Rákban hunyt el az ANK-győztes kapus

Wilfred Agbonavbare (wilfried agbonavbare, )
Wilfred Agbonavbare (wilfried agbonavbare, )

48 éves korában győzte le a rák Wilfred Agbonavbarét, aki hat évig védte a Rayo Vallecano kapuját. A portás 1994-ben megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját, majd ugyanabban az évben a világbajnokságra is kiutazhatott.

Wilfred Agbonavbare szervezete nem bírta tovább a rákkal való küzdelmet és kedden reggel, életének 48. évében elhunyt. A hálóőrt egy Madridhoz közeli kórházban, a Príncipe de Asturias Hospitalban ápolták. 

Az egykori kiváló hálóőr 177 találkozón lépett pályára a Rayo Vallecanóban, ahol a szurkolók egyik kedvencévé nőtte ki magát.

Az 1994-es tunéziai Afrikai Nemzetek Kupáján ott volt abban a nigériai keretben, amely a végén a magasba emelhette a trófeát. Agbonavbare szintén tagja volt az Amerikába utazó világbajnoki keretnek, amely a legjobb tizenhat között esett ki Olaszország ellenében.

Természetesen a Rayo mindent megtett egykori kapusáért és szeretteiért. A kapus gyermekeit Nigériából Madridba szállították, míg Agbonavbare legidősebb lányát ki akarták lakoltatni, aminek elkerüléséhez a klub megfelelő anyagi támaszt nyújtott a hölgynek.

A kapus három gyermeke sajnos nem ért időben Madridba, hiszen a papírmunkák túl sokáig húzódtak el, így már nem láthatták apjukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik