Foci

Magyarországra jönne a Notts County

Egyre jobb a kapcsolat a trollhadsereg és Bajner Bálint új csapata között.

Bajner Bálint először még 2014 nyarán hívta fel magára a figyelmet, amikor a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem érdekli a válogatott.

Az átigazolási időszakban ezt követően a magyar támadó a Borussia Dortmundtól az angol másodosztályú Ipswich együtteséhez szerződött, ahol az elmúlt fél évben jobbára csak a cserepadon számítottak rá.

Január 20-án leigazolta őt a harmadik ligában szereplő Notts County, s már rögtön aznap pályára lépett a Doncaster elleni bajnokin.

Múlt héten több mint hétezer új kedvelője lett a klub Facebook-oldalán, mondani sem kell, többségében magyaroknak köszönhetően. Az összes poszt alá számtalan komment érkezett a trolloktól, amit aztán megelégeltek a Notts County-nál, és blokkolták a magyarokat a site-ról.

„Átmenetileg blokkolnunk kellett a Magyarországról érkező kommenteket, mert olyan sok érkezett, hogy az angol szurkolóink nem tudták követni a bejegyzéseinket, és nem voltunk biztosak, pontosan milyen kifejezéseket kellene szűrnünk. Azért számított ez, mert a hétvégén fontos meccsünk volt a Peterborough ellen, és biztosak akartunk lenni, hogy elérhető marad az oldal”– nyilatkozott az index.hu-nak Jamie Dixon, a klub kommunikációs igazgatója.

Hétfőn aztán feloldották a tiltást, sőt, megköszönték a magyaroknak, hogy ennyire mellettük állnak, igaz, fordítóprogrammal írták meg, így kevésbé volt érthető. Természetesen a trollok ezután segítettek helyesen megfogalmazni a szöveget.

Kedden reggel a gárda közösségi oldalának borítóját is megváltoztatták: egy magyar zászló, közepén a Notts County logójával.

Dixon hozzátette, a klub edzői stábja nagyon elégedett Bajner hozzáállásával, így az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben újabb magyarok után nézzetek, esetleg Magyarországon játszanak felkészülési mérkőzést.

„Több magyar szurkolónk is azt kérte tőlünk, hogy a nyáron utazzunk Magyarországra egy felkészülési meccsre. Voltunk már Ausztriában és Finnországban, úgyhogy ezt fel fogom hozni a menedzsmentünknek, mert az ottani drukkereink akkor élőben is láthatnák a Notts Countyt” – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik