Foci

Egy hét múlva kerül az UEFA elé a Fradi ügye

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete jövő kedden tárgyalja a Ferencváros fellebbezését, amelyet azért nyújtott be a magyar klub, mert 50 ezer eurós pénzbírságot és egy nemzetközi mérkőzésre szóló zártkapus büntetést kapott a Rijeka elleni Európa Liga-selejtezőn történt rendbontásokért.

A zöld-fehér egyesület honlapján közölt állásfoglalás szerint “nagyon korlátozott” az esély a fellebbezés tekintetében, de megpróbálják.

A Ferencváros egyszer már sikerrel fellebbezett az UEFA-nál, amely eltörölte a csapatra az Európa Liga-selejtezőben, a máltai Sliema Wanderers ellen rendezett párharc kapcsán kiszabott 20 ezer eurós pénzbüntetést és csak a szektorbezárást tartotta fenn.


Fotó: nkrijeka.hr

A zöld-fehérek az EL-selejtező első fordulójában szurkolóik  rasszista megnyilvánulásai és tiltott drapériák használata miatt kapták a büntetést. A második fordulós rivális, a horvát HNK Rijeka ellen hasonló okok miatt büntetett az UEFA fegyelmi bizottsága.
    
Az OTP Bank Liga tavalyi bronzérmese a második számú európai kupasorozat selejtezőjének első fordulójában kiejtette a Sliema Wandererst, majd a második körben kettős vereséggel búcsúzott a Rijekával szemben.

Ajánlott videó