Foci

Látványos gól döntött Olaszországban

udinese (udinese)
udinese (udinese)

Az Udinese 2-1-re győzött az Empoli vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, hétfőn. A Napoli Higuaín duplájával verte a Genoát.

Az Udinese számára most aztán végképp fontos volt a három pont, hiszen a tabellán előttük álló csapatok minden kikaptak, vagy döntetlent játszottak, így esélyük volt arra, hogy nagyot ugorjanak előre a tabellán.

Az Empoli otthonában Di Natale révén már 19 perc után vezetést szereztek, így nem csoda, hogy visszaálltak védekezni, a hazaiak pedig folyamatosan rohamoztak: ennek a 37. percben ért be a gyümölcse, amikor Saponara büntetőből egalizált. A szünet után Widmer révén megint a fekete-fehéreknél volt az előny (a pálya széléről tekert a hosszú felsőbe), és ezt úgy is megőrizték a lefújásig, hogy Konét a 74. percben kiállította a játékvezető.

Győzelmével az Udinese a 9. pozícióban találta magát.

Videó – Widmer győztes találata:

Később a Napoli fogadta a Genoát és a hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy úgy ahogy tartani tudják a lépést az AS Romával. Gonzalo Higuaín a hetedik percben meg is szerezte a vezetést övéinek, de Falque még a szünet előtt válaszolni tudott. Kiegyenlített volt a mérkőzés a lefújásig, a három pontot pedig a Napoli szerezte meg, Higuaín értékesített egy büntetőt.

Ugyan két pontot hozott a római riválison a Napoli, ám még így is hat egységgel el van maradva a fővárosi riválistól, amely a második a tabellán.

Eredmények – Serie A, 20. forduló

Empoli-Udinese 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Saponara (37.-büntetőből) illetve Di Natale (19.), Widmer (60.)
Piros lap: Kone (74.)

Napoli – Genoa 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Higuaín (7., 75. – 11-esből) illetve Falque (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik