Foci

Ronaldónak elgurult a gyógyszere, de így is nyert a Real

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A listavezető Real Madrid egy góllal nyert a Córdoba vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A kieséstől veszélyeztetett kiscsapat számára a Blancók ellen csak egyetlen forgatókönyv vezethetett volna sikerre, mégpedig az, ha rögtön a kezdés után gólt szereznek, ezzel pedig idegessé teszik a vendégeket. Ez össze is jött a Cordobának, hiszen Ghilas büntetőjével már a 3. percben előnyhöz jutottak.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Real Madrid azonban a félidő derekán egalizálni tudott, amikor Benzema használta ki a kapu előtti kavarodást (1-1). A szünet a fővárosiak mindent megtettek azért, hogy újabb gólt szerezzenek, de ez nem sikerült, ráadásul egyre inkább kapkodni kezdtek.

Cristiano Ronaldónál el is szakadt a cérna, érthetetlen módon előbb felrúgott egy hazai védőt, majd egy másikat lekönyökölt, így a 82. percben kiállította a játékvezető, majd nem sokkal később Cartabia is erre a sorsra jutott. A királyi alakulat tíz emberrel sem adta fel, Gareth Bale harcolt ki büntetőt és értékesítette is a ziccert, vagyis végül 2-1-re nyert a listavezető.

Eredmény – Primera Division, 20. forduló

Córdoba-Real Madrid 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Ghilas (3.-büntetőből) illetve Benzema (27.), Bale (89.-büntetőből)
Piros lap: Cartabia (88.) illetve Ronaldo (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik