Juan Cuadrado (juan cuadrado, )
Foci

Chelsea: egy érkező, de több távozó

A Fiorentina végül engedett a nyomásnak és 23 millió fontért cserébe megválik Juan Cuadradótól. A kolumbiai játékos érkezése több futballista karrierjének a végét jelentheti a londoni kékeknél.

Olasz sajtóhírek szerint a Fiorentina végül beadta a derekát és eladja Juan Cuadradót a Chelsea együttesének. A játékos kivásárlási ára 25 millió font, de valószínűleg 23 millió is elég ahhoz, hogy Angliába szerződjön.

A Chelsea 20 millió fontért vásárolta volna meg a szélsőt, ám az olaszok annyiért nem akartak megválni a játékostól. José Mourinho nem akarta kicsengetni a 25 millió fontos kivásárlási árat, így végül valahol félúton állapodott meg a két klub egymással – írja az Express.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Cuadrado idén 16 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, ahol négy gólt és három gólpasszt jegyzett. A szélső 2009 óta futballozik Olaszországban. Az Udinese hozta el nevelőklubjától, a Medellintől, majd gyorsan kölcsön is adta a Leccének. 2012-ben érkezett Firenzébe, előbb oda is kölcsönbe, de ott elfogadtatta magát, mert egy év múlva nagyjából 15 millió fontot fizettek ki érte az Udinesenek.

Az olasz klub nem akart megválni egyik legnagyobb értékétől, ám a játékos és annak ügynöke nyomására végül rábólintottak az üzletre. A tervek szerint még a téli átigazolási időszakban Angliába költözhet a kolumbiai futballista.

Cuadrado érkezésének nem biztos, hogy mindenki örül, hiszen így szinte biztos, hogy az egyiptomi Mohamed Salah karrierje lezárul a Stamford Bridgen. A hírek szerint az egyiptom labdarúgót a Roma szívesen kölcsönvenné, míg André Schürrle visszatérhet Németországba. 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.