Foci

Nyert az U20-as labdarúgó-válogatott

U20-as válogatott (u20-as válogatott, )
U20-as válogatott (u20-as válogatott, )

A világbajnokságra készülő válogatott szerdán, a spanyol, dél-amerikai, afrikai játékosokkal felálló, La Manga Club High Performance Team néven futó helyi válogatott ellen diadalmaskodott 2-1-re.

Csodás helyen, a dél-spanyolországi Murcia városa mellett, La Mangában edzőtáborozik a május 30 – június 20 között, Új-Zélandon megrendezésre kerülő U20-as labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatottunk. Ez az az 1995. január 1.-e után született korosztály, amelyik a nagy várakozás, a győzelmi remények ellenére tavaly, a hazai rendezésű U19-es Európa bajnokságon, a Portugáliától elszenvedett 6-1-es sokk után Izrael 2-1-es legyőzésével végül mégiscsak “kicsúszott” a világbajnokságra.

Akkor még Mészüly Géza volt az edző, de őt az Eb után menesztették, így La Mangába már Szalai Lászlóval utaztak az ifjak. Az MLSZ-edzőképzésért is felelős szakember által vezetett szakmai stáb vasárnap óta napi 2-3 edzést vezényel a játékosoknak, erőnléti, koordinációs és taktikai gyakorlások váltják egymást a kifejezetten feszes programban – számolt be az mlsz.hu.

 
A szombathelyi Németh Márió bűvüli a labdát és a helyieket
Forrás:mlsz.hu 

Válogatottunk egy ilyen nap délutánján, két edzés után találkozott a helyi erőkből összeállított  és La Manga Club High Performance Team névre keresztelt alakulattal. Nem kell őket lebecsülni, mert rendeszeresen edzenek és játszanak felkészülési meccseket a tengerparti városban megforduló csapatokkal. A mérkőzés első percében meg is leptek minket, de aztán a 68. percben Madarász Márk lőtt 14 méterről a hálóba, majd a 75. percben Gera Dániel is eredményes volt, így 2-1-re behúzták a fiatalok a meccset. 

“Komoly terhelés alatt vannak a játékosok, a napi többszöri edzést megfelelő hozzáállással végzik. Ennek hatására természetesen nem frissek, de ezért jöttünk edzőtáborba. A mérkőzés jól illeszkedett a programba, lelkes, hajtós ellenféllel találkoztunk. Tudtuk élesben próbálgatni a napokban tanult védekezési és támadási formákat, és visszajelzést kaptunk a játékosokról, ki hogyan tud illeszkedni az általunk elképzelt játékba. Most nem az eredmény a legfontosabb, a mérkőzés az edzésprogram szerves részeként, és nem céljaként szerepel. Voltak jobb és kevésbé jó teljesítmények, de még a tábor és a felkészülési folyamat elején járunk, van idő csiszolgatni a dolgokon” – összegezte a látottakat Szalai edző az mlsz.hu-n.

Doboz fejléc szövege

Magyarország U20 – La Manga High Performance Team 2-1 (0-1)

Magyarország: Dániel Csaba (Székely György, 46.) – Csábi Mihály (Lorentz Márton, 46.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián (Marcsek Ákos, 46.) – Pongrácz Viktor (Mervó Bence, 70.), Németh Márió (Gera Dániel, 46.), Bereczki Dániel (Osváth Attila, 46.) – Nagy Dominik (Madarász Márk, 46.), Bobál Gergely (Balogh Norbert, 46.), Berecz Zsombor (Kővári Róbert, 46.)
G.: Madarász, Gera

Ajánlott videó

Olvasói sztorik