Foci

Hivatalos: a Realé az ifizseni

Martin Ødegaard (martin odegaard, )
Martin Ødegaard (martin odegaard, )

A Real Madrid nyerte a versenyfutást és leigazolta a 16 éves norvég talentumot, Martin Ödegaardot.

A Real Madrid honlapján közölte hivatalosan, megegyezett Martin Ödegaarddal, így a még csak 16 éves, de már háromszoros norvég felnőtt-válogatott labdarúgó a királyi gárdában folytatja pályafutását. Ne feledjük, arról a srácról van szó, akit Európa összes nagy csapata figyelt már egy ideje, majd meg is akarta szerezni, miután októberben minden idők legfiatalabb labdarúgójaként, Bulgária ellen Eb-selejtezőn is bemutatkozott. 15 évesen és 300 naposan.

 
A Strømsgodset mezét a Realéra cserélte Ödegaard
Fotó: europress 

A klubok azért nem tudtak eddig megegyezni vele, mert tavaly december 17-én töltötte be a 16. életévét, így azóta lehet vele profi szerződést kötni. A norvég lapok szerint 2-3 millió euróval (az AFP hírügynökség úgy tudja 4 millió) gazdagodott eddigi klubja, a Strømsgodset, ahol a tavalyi bajnokságban 23 meccsen 5 gólt szerzett, és úgy tudják, a játékos édesapja is Madridba költözik fiával és a Realnál vállal munkát utánpótlásedzőként.

Az ifjú zseni a többi madridi zsenivel már nyilván megismerkedett. A helyi sajtónak hivatalosan csütörtökön mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik