Foci

Hungarikum lehetne a magyar trollkodás

Bajner Bálint új csapatának Facebook-oldalát trollok lepték el kedd este.

 Fotó: Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar támadó az Ipswich Townból a harmadosztályú Notts County együtteséhez igazolt, a tegnapi Doncaster elleni idegenbeli bajnokin pedig már a cserepadon kapott helyet.

Több sem kellett a magyar trolloknak, s már a találkozó kezdete előtt több tucat “no Bajner, no party” komment érkezett a klub Facebook-oldalának bejegyzései alá.

Sokan azt követelték az együttestől, hogy a kezdőben kapjon helyet, majd a 44. percben cseréljék le. Augusztusban ugyanis Bajner azt állította, még az Ipswich színeiben egy Fulham elleni összecsapáson azért kellett még a szünet előtt elhagynia a pályát, hogy megtapsolhassa a publikum.

A Notts County a hivatalos Facebook-oldalán közvetítette percről percre a 0-0-ra végződő meccset, amit a trollhadsereg ki is használt, és szinte egyetlen bejegyzés sem maradt magyarok hozzászólásai nélkül.

A 61. percben aztán megtört a jég, Bajner pályára lépett, amit szintén megjegyzett közösségi portálján a gárda. Felrobbant az internet, majd 500 like-ot gyűjtött a bizonyos bejegyzés.

 
És ezt követően sem lett unalmas az élet a Facebookon, amikor a magyar támadó nevét említették egy posztban, rohamosan megnőtt az aktivitás a követők körében.

A trollkodásra egyébként felkapta a fejét több brit lap is, így például a Nottingham Post, amely külön cikkben számolt be weblapján a magyarok tevékenységéről.

Lassan hungarikum válhat a Bajner Bálintot és klubjait érő trollkodásból, hiszen ha a hivatalos definíciót vesszük: ahungarikum egy közösségi oltalom alatt álló, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.  

Egyébként természetesen a TrollFoci sem hagyta szó nélkül légiósunk csapatváltását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik