Mirko Ivanovszki (mirko ivanovszki, )
Foci

Válogatott csatárt igazolt a Vidi

A macedón Mirko Ivanovszki két és fél évre kötelezte el magát a székesfehérvári labdarúgócsapathoz.

A vidi.hu keddi cikke szerint sikerült mindenben megegyezni a 25 esztendős játékossal, aki a rossz anyagi helyzetbe került CFR Clujtól érkezik a Videotonhoz, amely a spanyolországi edzőtáborba is magával vitte a játékost.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vidi futballistája lettem. Amennyire tudtam, feltérképeztem a magyar focit, és a Videoton FC-t is. A korábbi edzőmmel, Vasile Miriutăval is sokat beszélgettem a magyar fociról. Tisztában vagyok azzal, hogy Magyarország legjobb csapata a Vidi. A célom az, hogy megnyerjük a bajnokságot és a kupákat is. Nagyon szeretnék a Vidivel a Bajnokok Ligájában is szerepelni, korábban ebben a sorozatban még nem volt alkalmam játszani. Nemzetközi téren az eddigi legnagyobb élményem, hogy a macedón nemzeti csapatban győztes gólt szereztem Andorra ellen. A Vidi keretéből korábban személyesen nem ismertem senkit, azonban tudtam, hogy vannak horvát és szerb játékosok, akik segíteni tudnak nekem a beilleszkedésben. Szerencsére angolul is elég jól beszélek, így nincsenek nyelvi problémáim. Már az elmúlt néhány napban is nagyon élveztem a közös munkát” – mondta Mirko Ivanovszki, aki hazája több korosztályos válogatottjában is pályára lépett, míg a felnőtt nemzeti csapatban 22 évesen mutatkozott be, eddig 23 mérkőzésen egy gólt szerzett.


Mirko Ivanovszki 23-szoros macedón válogatott
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Mirko nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos, aki stabil macedón válogatott. Megfelelő kezdősebességgel és fizikummal rendelkezik, technikailag és taktikailag egyaránt képzett, aki nagyon jól érzi a pozíciós játékokat. A támadó szekcióban minden poszton bevethető, mindkét lábát jól használja, ami rendkívül előnyös. Egyből képes lesz beépülni a rendszerünkbe, bízom benne, hogy a közönség nagyon sok örömet talál majd a játékában” – mondta a jobblábas csatárról Burcsa Győző, klubigazgató.

A játékos vételárát nem hozták nyilvánosságra, de korábban román lapok arról írtak, hogy 100 ezer euró, azaz mintegy 32 millió forint ellenében lesz a Vidi labdarúgója Ivanovszki.

Videó – Ő a Videoton új igazolása:

Ajánlott videó