Foci

Gervinho ütése után pörgött fel Elefántcsontpart

Elefántcsontpart, Guinea (elefántcsontpart, guinea, )
Elefántcsontpart, Guinea (elefántcsontpart, guinea, )

Az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott emberhátrányban játszott 1-1-es döntetlent Guineával az Egyenlítői-Guineában zajló Afrika Kupa D csoportjában. Gervinho megütötte ellenfelét, kiállították.

Hiába számított Elefántcsontpart a D csoport nyitómeccsének esélyesének a labdarúgó Afrika Kupán, az együttes játékából hiányzott az átütőerő az első játékrészben. A 17. percben Gervinho révén keresztlécig jutottak az Elefántok – nagyot védett a kapus -, az első gólt azonban Guinea szerezte: Yattara használt ki egy védelmi hibát a 36. percben.


Az első gól után még Guinea örült, de az egy ponttal Elefántcsontpart lehet boldogabb
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az 58. minutumban járt a találkozó, amikor Gervinho hozta nehéz helyzetbe övéit, odaütött ugyanis ellenfelének, így a játékvezető azonnal felmutatta a támadónak a piros lapot. Két helyzete is akadt az emberelőnyben játszó Guineának, ám egyikkel sem tudott élni, ez pedig megbosszulta magát, a csereként beállt Doumbia egyenlített az utolsó negyed óra kezdete előtt.

A folytatásban Elefántcsontpart volt valamivel aktívabb, ám a győztes találatot nem sikerült megszerezni, 1-1 lett a végeredmény. A hetedik mérkőzésen ez már a negyedik döntetlen volt a kontinenstornán.

Eredmény – Afrika Kupa, 1. forduló, D csoport

Elefántcsontpart – Guinea 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Doumbia (72.) illetve M. Yattara (36.)
Piros lap: Gervinho (58.)

Videó – Ezért állították ki Gervinhót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik