Foci

Ghána vezetett, de Szenegál örülhet

Ghána, Szenegál (ghána, szenegál, )
Ghána, Szenegál (ghána, szenegál, )

A szenegáli labdarúgó-válogatott egy 93. percben szerzett góllal győzte le 2-1-re riválisát az Afrika Kupán. Algéria Dél-Afrikát verte hátrányból fordítva.

Hétfőn a C csoport küzdelmei is elkezdődtek a 2015-ös, Egyenlítői-Guineában zajló Afrika Kupán, ráadásul rögtön egy rangadóval, Ghána ugyanis Szenegállal mérkőzött meg. Utóbbi együttes tűnt jobbnak az első félidőben, azonban a szenegáliak csak felsőlécig jutottak, míg Ghána kiharcolt egy tizenegyest, amit André Ayew értékesített.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második felvonásban nem kellett sokat várni a válaszra, Mame Diouf fejezett be góllal egy akciót. A szenegáliak a folytatásban talán joggal reklamálhattak egy elmaradt tizenegyes miatt, ám végül így is megnyerték a meccset, a csereként beállt Sow az utolsó pillanatban, a 93. percben állította be az 1-2-es végeredményt. Szenegál 2006 után nyert ismét meccsen az Afrika Kupán.

Ahogyan azt sejteni lehetett, ghánai oldalon kihagyta a mérkőzést Asamoah Gyan, akit malária miatt szállítottak kórházba szombaton.

Az esti mérkőzésen Dél-Afrika 1-0-s vezetésnél büntetőt rontott, ettől pedig Algéria olyannyira lendületbe jött, hogy a folytatásban szerzett három gólt és megnyerte a mérkőzést.

Eredmények – Afrika Kupa, C csoport, 1. forduló

Ghána – Szenegál 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ayew (14. – 11-esből) illetve Diouf (58.), Sow (90+3.) 

Algéria – Dél-Afrika 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Hlatswayo (67. – öngól), Ghoulam (72.), Slimani (83.) illetve Phala (51.)

Videó – A szenegáliak győztes találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik