Foci

Lipcsei: Nincsenek tehetségek a Fradiban

A Ferencváros U21-es csapatának trénere nem túl derűlátó a magyar foci jövőjét illetően.

“Az MTK-val játszottunk bajnoki meccset, ez még utánpótlásszinten is örökrangadó, presztízsmeccs. A találkozóra sikerült a nagyoktól megszereznem az úgynevezett katapultrendszert, mert egy profi klubnál már van ilyen, amely minden lényeges adatot megmutat a futballistáimról. Kikaptunk egy nullra, de nem ez az érdekes” – mondta kissé feldúltan Lipcsei Péter a Nemzeti Sportnak, majd folytatta.

“Volt olyan játékosom, hangsúlyozom, a műszer pontosan kimutatta, aki a mérkőzés folyamán három, azaz három sprintet nyomott le, futott nagyjából harminchat métert gyors tempóban. Aztán olyan is akadt, akivel kapcsolatban az egyik segítőm ezt kérdezte: „Te, játszik az a gyerek egyáltalán…?” És mutatta, hogy harminc perc elteltével is hatvanas a pulzusa a fiúnak” – sóhajtott.

 Fotó: MTI

A szakember hozzátette, magában, és a Fradiban bízik, mert látja, milyen úton járnak, a klub fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést.

“Összességében nincsenek jó érzéseim. Bár az edzőképzés vezetőjének, Szalai Lacinak a szakmai elképzelései talán változásokat hozhatnak. Hiába a sok gyönyörű, korszerű létesítmény, a profi szakmai koncepció, ha nincsenek tehetségek, akik mindezt megvalósítják.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik