Foci

A szurkolókat is fenyegetik a Fradi ultrái

A Ferencváros ultrái nem csak Kubatov Gábort, hanem a többi szurkolót is fenyegetik - írja a Blikk.

Mint azt megírtuk, a Ferencvárosi TC klubelnökét, Kubatov Gábort az utóbbi időben halálosan megfenyegették, de nem csak őt, hanem a családját is. A Fradi ultrái és a klubvezetés kapcsolata akkor mérgesedett el ennyire, amikor a Groupama Arénában bevezették a vénaszkenneres beléptetést, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig futballkártyához kötötte a meccsek látogatását.

A Blikk úgy tudja, az ultrák viszont nem csak a vezetőségben látják a hibát, azt sem szeretnék, hogy a meccsre mégis kijáró drukkerek buzdítsák a csapatot.

A lap ugyanis egy korábbi cikke kapcsán emlékeztet arra, hogy a világbajnok párbajtőröző Rédli András az FTC-Honvéd meccsen látta, amint egy férfit azért ütötték meg a lelátón a szurkolótársak, mert buzdította a Fradit, míg ők tüntetni akartak.

 Fotó: Blikk

A Blikket most felkereste egy másik szimpatizáns, aki állítja, ő is látott már hasonlót, és ezt fotóval is tudja bizonyítani: “Ültünk a lelátón, amikor a többség kiment a szektorból. A keménymagból több szkennerellenes pólós odament egy férfihoz azzal, menjen ki tüntetni. Mondta, ő szurkolni jött. Ezután lökdösték, végül inkább elhagyta a lelátót velünk együtt” – mondta a szemtanú, miközben korábban több forrásból is lehetett hallani hasonló történetekről: két évvel ezelőtt, októberben is történt hasonló atrocitás a lelátón. Az imént említett mérkőzés egyébként még a Puskás Stadionban rendezett Rijeka elleni EL-selejtező volt.

A magyar ultrák tavaly ősszel óriástüntetésre és bojkottra hívták a futballszurkolókat, így tiltakozva a kártyarendszer ellen, ám az MLSZ végül mégis bevezette ezt a módszert.

Azóta a legtöbb stadionban meg sem közelíti a hangulat a korábban tapasztaltat, hiszen hiába esik szó leginkább azokról az szurkolókról, akik csak balhézni akarnak, szervezett szurkolás, és egyébként nézők nélkül a magyar futball egyre inkább elveszíti a közönségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik