Foci

Európa örökös gólkirályának a hagyatéka is Felcsútra költözik

Deaák Ferenc (deák ferenc)
Deaák Ferenc (deák ferenc)

Az Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc és szakvezetője, Sebes Gusztáv után Deák Ferenc hagyatékát is a Puskás Akadémia őrzi.

“Európa örökös gólkirályának” gyűjteményét a Puskás Intézetre bízták a csatár örökösei – számol be a fourfourtwo.hu, így a kiváló csatár relikviáit a jövőben Felcsúton lehet majd megtekinteni.

“Fiaimmal együtt biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legjobb helyre kerültek a Papa emléktárgyai. A Puskás Intézet munkatársai általunk is régóta ismert, elkötelezett szakemberek, akik megbecsülik majd mindazt, amit eddig mi őrizgettünk. Remélem, a jövő kiállításain minél többen láthatják majd a férjem emlékeit” – beszélt döntéséről Deák Ferencné a honlapnak.

A futballtörténelem egyik legnagyobb góllövője, a 20 válogatott mérkőzésen 29 gólt szerő, az 1945/46os idény 34 meccsén lőtt 66 (!) bajnoki góljával európai rekorder Deák Ferenc a Szentlőrinci AC-ben kezdte pályafutását, majd futballozott a Ferencvárosban és az Újpestben is. A zöld-fehéreknél háromszor lett gólkirály, az 1945/46-os szezonban 34 mérkőzésen szerzett 66 gólt, ami máig világrekord, ahogy a nemzeti csapatban elért 1,45-ös mérkőzésenkénti gólátlaga is.

A Bamba becenevű játékos 1998-ban, 76 évesen hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik