Foci

Mourinho lekövérezte a bírót

José Mourinho (josé mourinho, )
José Mourinho (josé mourinho, )

A Chelsea labdarúgócsapatának portugál trénere megkérdőjelezte, Phil Dowd hogyan vezethet Premier League-mérkőzéseket.

Idegesen reagált csapata Tottenham elleni 5-3-s vereségére a Chelsea trénere, José Mourinho. A portugál mester a játékoskijáróban azt üvöltötte a találkozó játékvezetőjének, Phil Dowdnak, túl kövér ahhoz, hogy bíráskodjon.

Mourinho a találkozó során többször is kérdőre vonta Dowdot. A legtöbbször azt sérelmezte a mester, hogy ilyen súllyal miért vezet még meccseket, illetve azt tanácsolta neki, hogy vonuljon vissza. A Special One még azt is hozzátette, hogy ők (vagyis a Premier League csapatai) állják a bérét.

 Mourinho előbb a partjelzőt, majd a játékvezetőt osztotta ki
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Később a londoni kékek mestere bement a játékvezető öltözőjébe és bocsánatot kért a sértésekért, ami eredményes is volt, mivel azok nem kerültek be a hivatalos jegyzőkönyvbe. 

A portugál tréner azonban nem feledte a találkozón történteket és a meccs után megemlítette, hogy Dowd túl lassú volt, így nem adott meg számukra egy tizenegyest. A kétes szituáció 1-0-s Chelsea vezetésnél történt, így könnyen lehet, hogy az esetleges büntető eldöntötte volna a három pont sorsát. 

Az 52 éves Phil Dowd 2013-ban megbukott a bírók számára kialakított alkalmassági teszten, és a legendás Sir Alex Ferguson is többször megkérdőjelezte anno a játékvezető alkalmasságát. A Premier League vezetői most tudatták, hogy a játékvezető sikeresen teljesítette az alkalmassági tesztet erre a szezonra, így megfelel a követelményeknek.

Mourinhónak egyébként mostanában nincs szerencséje a bírókkal, hiszen a Southampton elleni találkozón sem őket segítette a játékvezető a portugál szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik