Foci

“Nem látok Buzánszkyhoz foghatót a magyar futballban”

szepesi györgy (szepesi györgy, )
szepesi györgy (szepesi györgy, )

Vasárnap elment az Aranycsapat utolsó tagja, Buzánszky Jenő is. Szepesi Györgyöt, a legendás sportriportert majd 70 éves barátság fűzte a kiváló hátvédhez. Megtörve nyilatkozott honlapunknak.

“Tudom, az idő nem megállítható, mindenkinél eljön a végső pillanat, mégis mérhetetlen a fájdalmam. Egész éjjel nem aludtam. Jenő rendkívül jó ember volt, nem emlékszem, hogy bármikor, bárkivel is haragban lett volna  – mondta a sport24 érdeklődésére a február 25-én 93. életévét betöltő Szepesi György, az Aranycsapat utolsó tagjaként vasárnap elhunyt barátjára emlékezve.

Buzánszky Jenővel, aki 100 évig akart élni, az óév utolsó napjaiban találkozott utoljára a kiváló sportriporter. A csapat 12. embere, annak ellenére elment az esztergomi kórházba, hogy a 49-szeres válogatott labdarúgó felesége nem javasolta neki.

“Azt mondta, Gyuri te sem vagy jól, ne fáraszd magad. Sajnos nincs olyan állapotban, hogy megismerjen. Ő már kevésbé volt bizakodó akkor, mint a fia. Én mégis bementem elbúcsúzni “Kazal” barátomtól. Ültem mellette, emlékeztem egy kicsit, megsimogattam és arra gondoltam; ha körülnézek, sajnos egyetlen Buzánszkyt, Puskást, Tichyt, vagy Szuszát sem látok már magam körül. De még hozzájuk hasonlót sem a magyar futballban” – folytatta rendkívüli szomorúsággal a hangjában Szepesi György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik