Foci

A Chelsea nyert, a City nem

Chelsea (chelsea, )
Chelsea (chelsea, )

A londoni labdarúgócsapat hazai pályán győzte le 2-0-ra a Newcastle Unitedet a Premier League 21. fordulójában. A Manchester City az Everton otthonában játszott 1-1-es döntetlent.

A Chelsea a legutóbbi két bajnokiján nem tudott nyerni – a Tottenham ellen emlékezetes mérkőzésen kaptak ki legutóbb –, így José Mourinho fiai már ki voltak éhezve egy győzelemre. A londoniak játéka időnként döcögött a Newcastle ellen hazai pályán, ám egy gyors szöglet után így is vezetést szereztek a félidő előtt, Oscar gurított a kapuba. A fordulás után szűk negyed órával sikerült megduplázni az előnyt, Diego Costa iratkozott fel a góllövők közé, és mivel a Newcastle a folytatásban láthatóan beletörődött a vereségbe, a Chelsea összességében magabiztosan tartotta otthon a három pontot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel egy időben a rivális Manchester City az Everton otthonában vendégeskedett. A nézők sokáig nem láthattak gólt, majd ugyan a vendégek a 74. percben megszerezték a vezetést Fernandinho révén, Naismith szinte azonnal válaszolni tudott. A felek végül nem jutottak dűlőre, 1-1 lett a végeredmény.

Tovább folytatódott a Queens Park Rangers idegenbeli vesszőfutása, a fővárosiak ezúttal a Burnley otthonában kaptak ki, így még mindig nem tudtak pontot szerezni, ha vendégségbe mentek.

A West Bromwich Albion a Hull Cityt, a Leicester az Aston Villát győzte le 1-0-ra, a Swansea és a West Ham United ütközete pedig 1-1-es döntetlennel ért véget.

Eredmények – Premier League, 21. forduló

Chelsea – Newcastle 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Oscar (43.), Diego Costa (59.) 

Everton – Manchester City 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Naismith (78.) illetve Fernandinho (74.) 

Burnley – QPR 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Arfield (12.), Angs (37.) illetve Austin (33.) 

Swansea – West Ham United 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Noble (74. – öngól) illetve Carroll (43.) 

West Bromwich Albion – Hull City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Berahino (78.) 

Leicester City – Aston Villa 1-0 (1-0)
Gólszerző: Konchesky (45+1.)
Piros lap: James (90+3.) illetve Clark (90+4.) 

Videó – Oscar szerzett vezetést a Chelsea-nek:

Videó – Diego Costa döntötte el végleg a mérkőzést:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik