Foci

800 millióból újul meg a pápai stadion

Pápán 800 millió forintos állami támogatásból újul meg a Perutz Stadion. Ezt dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere jelentette be.

Pápa első embere a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a beruházás munkálatai az előzetes tervek szerint a nyáron kezdődnének el, és ha a hatósági eljárások nem húzódnak el, az év végére elkészül a pápai labdarúgó élet új ékköve – írja a klub honlapja

A Perutz Stadiont 2002-ben adták át, most pedig úgy döntött a klubvezetés, hogy ideje lenne a renoválásnak. Az átépítés során elkészül majd egy 820 férőhelyes fedett lelátóval egybeépített új székház is. Itt kapnak helyet az öltözők és egyéb sportszakmai helységek, az irodák és a sajtópáholy, a VIP szektor valamint a szurkolókat kiszolgáló helyiségek, így a büfé és vizesblokkok is.

A jelenlegi főlelátó teljes egészében fedett lesz, a mostani vendégszektor helyén pedig ülőhelyekkel ellátott korszerű lelátó épül majd. A szakemberek által eddig is hazánk egyik legjobb minőségű centerpálya gyepszőnyege is kicserélésre kerül és fűthető is lesz, amelyet a közeli Várkertfürdő elfolyó termálvizének felhasználásával tudnak majd fűteni. 

A tervek szerint a régi székház is teljes felújításra kerül és egy 24 m2-es ultramodern LED eredményjelzőt is elhelyeznek az épületen. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik