Foci

Messinek szép lassan elgurul a gyógyszere

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Az argentin támadó a sokadik edzővel és csapattárssal lett az évek alatt összeférhetetlen. Mindenkinek mennie kellett mellőle. A pletykák szerint meglehet, nyáron ő távozik.

Úgy tűnik, Lionel Messi 27 éves korára elért arra a szintre, hogy immár többet gondol magáról, mint ami. Kétségtelen tény, az argentin zsenije szakmájának. Ha pályán van rendre tarthatatlan, ontja a gólokat, a Barcelona szempontjából meghatározó a teljesítménye. A statisztikája káprázatos, már-már utolérhetetlen.

 
Messi és a labda jó barátságban vannak. Messi és Luis Enriqe nem annyira
Fotó: europress 

Ellenben nem lehet nem észrevenni, hogy az egója szép csendesen hatalmasra nőtt, vagy másképp, egyre kevésbé lehet kezelni a zsenit. A jelenlegi katalán káosz ugyan Pep Guardiola távozása óta zajló lassú, de egyre gyorsuló erodálási folyamat csúcspontja, de lássuk be, a kialakult helyzetben főszerepe jut Messinek. 

Első igazi kihívója a vezérürü szerepéért egy másik kezelhetetlen zseni, Zlatan Ibrahimovic volt, aki könyvében vallott arról, Guardiolánál miként fúrta őt az argentin  – sms-t küldött az edzőnek, amelyben állítólag azt írta “látom, rám már itt nincs szükség”… Ibra szép lassan a cserék közt, majd az AC Milanban találta magát.

A Guardiolát váltó Tito Vilanova még egész jól kezelte a csapatot, de a betegsége miatt őt helyettesítő Jordi Roura keze alatt már látványosan elkezdtek széthúzni a “csikók”. A Messi kit fogad el és kit nem maga körül kérdés Gearardo “Tata” Martino érkezésével vált nyilvánvalóvá. Az argentin edző szintén nem értett szót honfitársával. A napokban az El Periodico cikkében olvasható állítás szerint úgy próbált kiegyezni a hatalom ízét egyre jobban kedvelő játékosával, hogy azt kérte tőlei: “Leo, tudom, hogy itt te vagy a főnök. Tudom, hogy, ha úgy hozza kedved telefonálsz az elnöknek és a délutáni órákban én már az utcán vagyok. De tégy meg egy szívességet: nem kell nap, mint nap nyilvánosan bizonyítanod ezt.” Martino egy évet maradhatott.

Messi és a labda jó barátságban vannak. Messi és Luis Enriqe nem annyira
Fotó: europress 

Az őt nyáron váltó Luis Enrique már pár hónap alatt összeakasztotta a bajszát Messivel, akivel jelenleg egy öltözői üvöltözést követően nem szólnak egymáshoz.

A visszatérő és egyre mélyebb válság gócpontja láthatóan Messi és az ő pillanatnyi kedélyállapota. Annak ellenére, hogy a jelenleg még regnáló elnök Josep Maria Bartomeu szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, Messi semmi pénzért nem eladó, mi nem vennénk erre mérget.

Messi június 24-én lesz 28 éves. Épp annyi, mint amennyi David Beckham volt, amikor 2003-ban Sir Alex Ferguson tanácsára a Manchester United eladta a Real Madridnak, mert az edzőlegenda számára is kezelhetetlenné vált kedvenc játékosa. Ha ezt a példát vesszük alapul, és a Chelsea tényleg hajlandó kifizetni a 250 millió eurós kivásárlási árat, úgy meglehet, mindenkinek az lenne a legjobb, ha az argentin nyáron már Londonban kezdené a felkészülést.

Más kérdés, Mourinho végképp nem egy simulékony pali. Erről Iker Casillas tudna mesélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik