Foci

Totális ellentámadásba lendült a Barcelona

Josep Maria Bartomeu (Josep Maria Bartomeu)
Josep Maria Bartomeu (Josep Maria Bartomeu)

A Barcelonánál kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel Josep Maria Bartomeu, a klub elnöke szerda este sajtótájékoztatót tartott. 

A sajtótájékoztató nem is olyan rövid rezüméje: az elnök megerősítette Luis Enriquét a csapat élén, kijelentette, a klub semmi pénzért nem adja el Leo Messit, bejelentette, hogy 2015 nyarán rendkívüli elnökválasztás lesz, továbbá megszakít a katalán klub minden kapcsolatot a FIFA-val, és még a hétfő este esedékes Aranylabda szavazásra sem engedi el a klub egyetlen alkalmazottját sem – számolt be a sport.es. Ha így lesz, úgy idén Messi sem áll bódiumra valamelyik díszes, színes szmokingjában.

“Csak” ennyi történt szerda este válásgmenedzselésként.

A minden bizonnyal a színfalak mögött már régóta fortyogó fekély év  végére, év elejére attól fakadt ki és lett nyilvános, hogy Luis Enrique ultimátumot kapott, mert nem jönnek az eredmények miközben az öltözőben is látványos és immár nyílt háborút vív Linonel Messivel. Ezt megelőzően december 30-án a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította az FC Barcelona fellebbezését. Így a klub 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat. Bűnbakként a sportigazgató Zubizarretát év elején menesztette az elnök, de ezt követően a klub ikonja, Puyol maga mondott fel. 

Úgy látszik a Barcelona több frontos harca meghaladja az alig egy éve megválasztott elnök képességeit, ezért jelentette be az előrehozott elnökválasztást. Tippünk szerint épp addig húzza és a színfalak mögött már szerveződik a klub új vezetői testülete. A 2003-2010 közötti sikerelnök, Joan Laporta már az “előszobában toporog”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik