Foci

Hatalmasat kaszált a vb-n a Bayern

A német bajnoki címvédő Bayern München kapta a legnagyobb részt abból a 70 millió dollárból, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) osztott ki kompenzációként azoknak az egyesületeknek, amelyeknek játékosai szerepeltek a tavaly nyári brazíliai világbajnokságon.

Az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) csütörtöki bejelentése szerint a bajorok 1 734 367 dollárral (467,5 millió forint) lettek gazdagabbak, míg a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid 1 297 800, a Chelsea 1 253 233, az FC Barcelona pedig 1 191 167 dollárt kapott a FIFA-tól.

Az ECA beszámolójában az áll, hogy további öt klub, így az Arsenal, a Manchester United és a Manchester City, valamint a Juventus és a Napoli is több mint egymillió dollárnyi kompenzációs pénzhez jutott hozzá.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A FIFA játékosonként 2800 dollárt fizetett a vb előtt és közben azok után a futballisták után, akik a nemzeti csapatukat erősítették. Az ECA közlése szerint 57 ország 396 klubja kapott pénzt a FIFA-tól.

A legcsekélyebb kifizetett összeg 6300 dollár volt, ez a dubaji al-Naszr, a spanyol Athletic Bilbao és az angol másodosztályú Ipswich számlájára érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik