Foci

Az Atlético nyerte a madridi rangadót

atlético madrid (atlético madrid, )
atlético madrid (atlético madrid, )

A spanyol labdarúgó Király Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Matracosok 2-0-s előnybe kerültek hazai pályán a Real Madrid ellen. Fernando Torres kezdőként tért vissza.

Több nagy hiányzója is akadt a városi derbinek, a vezetőedzők felforgatott csapatokat küldtek a pályára. Hazai oldalon a hazatérő Fernando Torres a kezdőben kapott helyet, ugyanakkor a vendégeknél Cristiano Ronaldót a kispadra ültette Carlo Ancelotti.

A 13. percben úgy tűnt, hogy a vendég Real Madrid kerül előnybe, Bale ugyanis a kapuba fejelt, ám lesről tette mindezt, az asszisztens így joggal emelte a magasba a zászlaját. Az Atlético az ellenakció végén veszélyeztetett ugyan, de Griezmann lökete mellé ment.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második felvonás elején a vendégeknek akadt helyzete, majd Raúl Garcia harcolt ki és értékesített egy büntetőt, amivel előnybe került a hazai együttes. Több sem kellett Ancelottinak és a pályára küldte Ronaldót, azonban egy szöglet után Gimenez fejjel megduplázta az Atlético előnyét és mivel az eredmény nem változott a lefújásig, a Matracosok 2-0-s előnyből várhatják a visszavágót. Torres 59 percet töltött a pályán, ám nem sikerült maradandót alkotnia.

Az Almería és a Getafe nem bírt egymással – érdekesség, hogy a hazaiakat erősítő Verza mindkét kapuba betalált -, míg a Valencia hazai környezetben nyert 2-1-re az Espanyol ellen, de a barcelonai csapatnak még jól jöhet az idegenben szerzett gól. Ahogyan arról írtunk, a Villarreal hazai pályán került 1-0-s előnybe a Real Sociedad ellen.

Eredmények – Király Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Atlético Madrid – Real Madrid 2-0 (0-0)
Gólszerzők: R. Garcia (58. – 11-esből), Gimenez (76.)

Almería – Getafe 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Verza (58. – 11-esből) illetve Verza (22. – öngól)

Valencia – Espanyol 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Gaya (10.), Negredo (86. – 11-esből) illetve Stuani (60.)

Videó – A meccs góljai:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik