Foci

Jelentősen nőtt az MLSZ jegybevétele

magyar szurkolók (magyar szurkolók)
magyar szurkolók (magyar szurkolók)

A válogatott mérkőzések után nagyságrendileg 275 millió forint jegybevételt könyvelhetett el tavaly a szövetség.

A blikk.hu összeállítást közölt, amelyből kiderül, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a tavalyihoz képest (202 millió forint) bő 30 százalékkal növelte a jegybevételét 2014-ben – már ami a válogatott meccseket illeti. Ez végül is örömteli, de hogy nemzetközi összehasonlításban ez mit ér, sok vagy kevés, az már más kérdés. 

A magyar válogatott a finneket, a dánokat, az albánokat, a kazahokat, az észak-íreket, a finneket – újra és tétmeccsen -, végül az oroszokat is hazai közönség előtt fogadhatta idén. A hét mérkőzésre összesen mintegy 92 ezer néző váltott jegyet. Ez találkozónként 13 143 fő.

30-40 éve egy-egy kettős rangadó alkalmával 80-90 ezren simán összezsúfolódtak a Népstadionban, más kérdés, az ország jelenlegi legnagyobb arénája a Groupama is csak 22 ezres (feltéve, ha éppen nincs büntetés miatt zárva valamelyik szektor)…

Tényszerűen kiszámítható, hogy egy nagyon szerény, 30 eurós jegyárral és 50 ezres stadionnal számolva bármelyik külföldi országban a 275 millió, nagyjából 900 ezer eurós éves MLSZ-bevételnek cirka másfélszerese, 1,5 millió euró jön össze egyetlen meccs alatt.

Ergo egyáltalán nem állunk jól. Pozitívan nézve: van honnan fejlődni. És a rendezési költségeket még le sem vontuk…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik