Foci

Hatot kaptunk a portugáloktól

Futsal válogatott (futsal válogatott, )
Futsal válogatott (futsal válogatott, )

Futsalválogatottunk a Nazaréban tartott kedd késő esti felkészülési mérkőzésen 1-0-as vezetés után 6-1–re alulmaradt Portugália legjobbjaival szemben.

A márciusi Eb-selejtezőkre készülő magyar csapat hétfőn érkezett meg Nazaréba, hogy kedden és szerdán is a világ öt legjobb csapata között számon tartott Portugál válogatott ellen lépjen pályára – számolt be az mlsz.hu.

A tengerparti város sportcsarnokában, telt ház fogadta a válogatottakat. Az első játékrészben a hazaiak domináltak, a magyar csapat főként kontratámadásokból veszélyeztetett. Ennek ellenére, vagy éppen ezért az első gólt mi szereztük: a 2. percben Lódi Tamás beadását a jobb oldalon érkező Harnisch Ákos lőtte a hálóba (0-1).

A portugál futsal a világelithez tartozik, van mit ellesnünk tőlük
Forrás: mlsz.hu

A házigazdák továbbra is többet birtokolták a labdát, gyors tempót diktáltak, és gólunk után már jobban figyeltek a kontráinkra, és a szünetre már 4-1-es hazai előnnyel mentek az öltözőbe a csapatok. A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A portugál-válogatott további két találattal növelte az előnyét és bár válogatottunk végül 6-1-es Sito Rivera, szövetségi edző elégedett volt a látottakkal. Szerinte a fejlődés szempontjából elengedhetetlen, hogy nálunk erősebb, komoly ellenfelekkel mérkőzzünk meg.

“Az első tíz percben nagyon jó ritmusban játszottunk, de amikor a portugálok lőttek két gólt, kissé elveszítettük a lelkesedésünket. Kaptunk elkerülhető gólokat, de sajnos jelenleg ez az európai és a magyar futsal közötti különbség. Jól dolgoztak a játékosok, amit kértem tőlük, próbálták megcsinálni, de a portugál csapat a világ legjobbjai között van. Remélem, hogy holnap tudunk javítani, agresszívan és keményen szeretnénk védekezni, több szerepet kapnak azok a játékosok, akik ma kevesebbet játszottak” – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Futsal, barátságos mérkőzés, eredmény

Portugália – Magyarország 6-1 (4-1)

Magyarország: Balázs Zoltán – Szeghy Szabolcs, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Tóth Gyula, Horváth Norbert, Németh Péter, Hosszú Ádám, Lovas Norbert, Rábl János, Szabó Péter, Horváth Szabolcs, Dávid Richárd

A visszavágót szerdán, magyar idő szerint 21:30-kor rendezik Nazaréban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik