Uli Hoeness (uli hoeness, )
Foci

Visszatérhet a Münchenhez Uli Hoeness

Pénteken, hét hónappal börtönbüntetésének megkezdése után nappalra visszakapta szabadságát Uli Hoeness, a Bayern München volt elnöke, és várhatóan ismét a bajor labdarúgóklubnál fog dolgozni.

A bajorországi igazságügyi minisztérium közlése szerint Hoeness napközben elhagyhatja a büntetés-végrehajtási intézményt, és csak az éjszakákat kell ismét rács mögött töltenie.

Karl Hopfer, a Bayern München elnöke azt mondta, alkalmazotti szerződést kötnek Uli Hoeness-szel – ezt ő maga is így kívánta -, s hivatalosan a junior csapat vezetését fogja segíteni.

Hoeness karácsonykor és szilveszterkor már “szabadságot” kapott, akkor éjszakára sem kellett visszatérnie a börtönbe. Korábban néhány alkalommal már kiengedték napközben.

A mostani intézkedés azt is jelenti, hogy a hatóságok a büntetésének a felét felfüggesztettre változtathatják, és ha ez megtörténik, Hoeness jövő év elején újra szabad lehet.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 63. születésnapját hétfőn ünneplő Uli Hoeness június 2-án kezdte meg börtönbüntetésének letöltését, miután márciusban három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el, mert nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül lebonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyeletekből származó nyereség utáni közterheket.

Elítélése után lemondott a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről, de már akkor jelezte, hogy a büntetés letöltése után visszatér a klubhoz.

Hoeness 1970-től 1979-ig a Bayern München labdarúgója volt, az NSZK válogatottjával 1972-ben Európa-bajnoki, 1974-ben világbajnoki címet szerzett. 27 éves korában térdsérülés miatt visszavonult, de az egyesületnél maradt és menedzserként dolgozott tovább. Az elnöki tisztséget 2009-ben vette át Franz Beckenbauertől, a Bayern München AG felügyelőbizottsága elnöki tisztségét pedig 2010-től látta el. Vezetésével a Bayern München a világ egyik legsikeresebb egyesülete lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!