Foci

Íme, Európa legrosszabb csapata

fernando torres (fernando torres)
fernando torres (fernando torres)

Elkészült az őszi szezon legrosszabb csapata, melyben olyan játékosok kaptak helyet, mint Thiago Silva, Fernando Torres vagy éppen Mario Balotelli.

A goal.com az őszi szezonban mutatott teljesítményük alapján elkészítette Európa legrosszabb kezdő tizenegyét. A csapatba olyan játékosok kerültek be, akik mélyen a tudásuk alatt szerepeltek eddig az idényben.

A kapuba a Deportivo hálóőre, German Lux került. A portás a másodosztályban bravúrt, bravúrra halmozott és hatalmas szerepe volt abban, hogy csapata visszakerült az első osztályba, idén azonban mintha kicserélték volna. Hét meccs alatt 19 alkalommal zörgették meg a hálóját, aminek következtében elveszítette kezdő helyét az együttesben.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Kyle Naughton mindössze öt alkalommal lépett pályára idén a Tottenham színeiben, ám kétszer is a kiállítás sorsára jutott. Eleinte bíztak benne, ám mostanra Kyle Walker és Eric Dier mögött mindössze harmadik számú opció.

Pár éve bárki elfogadta volna őket, ám most az ősz legrosszabb belső védő párosa lettek: Nemja Vidic és Thiago Silva. A szerb nem passzolt bele az Inter háromvédős rendszerébe, így csupán kilenc mérkőzésen lépett pályára, amiből egyszer ki is állították. Thiago Silvát néhány éve a világ legjobb védőjeként emlegették, ám a világbajnokság komoly nyomokat hagyott benne. Meccsről meccsre egyre rosszabb játékot produkál, ráadásul egyre többször hibázik. Nem elképzelhetetlen, hogy a PSG-nél hamarosan elveszíti helyét a kezdőben.

Jól indult az olaszországi karrierje Ashley Cole-nak, ám utána rémálomszerűen változott meg. Először is egy 7-1-es pofonba szaladtak bele a Bayern München ellen, majd egyéni szinten is jelentkezni kezdtek a problémák. Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy Jose Holebas mögött csak második lehetőségként számítanak az angol játékára. Nem elképzelhetetlen tehát, hogy hamarosan megpróbálkozik egy angliai visszatéréssel, vagy ő is nekivág az amerikai álomnak.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A 4-3-3-as felállásban Mathieu Flamini, Sergio Canales és Diego Ribas próbálták ellátni a középpályások feladatait. Kevés sikerrel. Az Arsenal játékosa többször is kudarcot vallott, amikor a védekezésben kellett volna segédkeznie. Borzalmas helyezkedésével többször is bajba sodorta az “ágyúsokat”. Végül két közvetlen hibájából gólt is szereztek az ellenfelek.

Egykoron Spanyolország legnagyobb tehetségének tekintették a Real Sociedadot Canalest, ám David Moyes alatt sem tudott megújulni. Természetesen a sérülések sem segítik a játékát, ám így is alulmúlta a vele szemben felállított elvárásokat.

A Fener nagy reményekkel szerződtette a brazil Ribast Isztambulból. A játékos olyan szinten vallott kudarcot, hogy már csak padozik új csapatában. Sem gólt, sem gólpasszt nem tudott felmutatni Fener-mezben.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Mint általában, most is a támadósorba kerültek a legnagyobb sztárok. A Pierre-Michel Lasogga, Fernando Torres, Mario Balotelli trió pár éve kimondottan ütősnek hangzott volna, most már kevésbé. Lassoga remek idényt futott tavaly a Hertha színeiben, aminek köszönhetően 8,5 millió euróért leigazolta őt a Hamburg. A támadó mindössze egyszer volt eredményes, így csalódást keltő félszezont tudhat maga mögött.

Mióta elhagyta Liverpoolt, Fernando Torres nem a régi. A támadó mindössze egyetlen gólig jutott Milánóban, ahol inkább fel is bontották kölcsönszerződését és visszaküldték a Chelseahez. El Ninho most visszatért nevelőklubjába, az Atletico Madridba, hogy ott találjon vissza régi önmagához.

A Liverpoolnak nem igazán sikerült Luis Suarez pótlása, hiszen Mario Balotelli még nem szerzett gólt az angol bajnokságban. Az olasz támadó azonban máshol nagyon is eleven volt, hiszen a közösségi oldalakon rendre aktív, ami miatt el is tiltották már, hiszen az FA szerint rasszista posztot tette közzé. Emellett rendre a kritikák kereszttüzében áll, mivel sokak szerint nem koncentrál eléggé a játékra. 


Fotó: Europress Fotóügynökség

A kispadra a Dortmund trénere, Jürgen Klopp került. A Borussia Dortmund remekel a Bajnokok Ligájában, ám a bajnokságban a kieső zónában telel a csapat. Talán Robert Lewandowski elvesztése, esetleg a német játékosok jóllakottsága a vb-arany után, de valami miatt nem klappol a bajnokságban a dortmundiak játéka, az idő pedig ketyeg Klopp számára. 

Európa legrosszabb csapata az őszi teljesítmények alapján

German Lux – Kyle Naughton, Nemja Vidic, Thiago Silva, Ashley Cole – Mathieu Flamini, Sergio Canales, Diego Ribas – Pierre-Michel Lasogga, Fernando Torres, Mario Balotelli

Vezetőedző: Jürgen Klopp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik