Foci

Ezekre a futballpillanatokra fogunk emlékezni jövőre

Afrika Nemzetek Kupája (afrika nemzetek kupája,)
Afrika Nemzetek Kupája (afrika nemzetek kupája,)

Az idei futballesztendő is bővelkedett hihetetlen jelenetekben, elképesztő rekordokban. Volt itt az utolsó pillanatokban elveszített bajnoki cím, 80 éves rekorddöntés, valamint 40 millió eurót kaszírozó ügynök is. Íme a 2014-es év legfontosabb futballmomentumai.

A goal.com összeszedte az elmúlt év futballeseményei közül azokat, amelyekre évek múltán is emlékezni fogunk majd.

10., A tízes lista utolsó helyén Domenico Berardi áll. A Sassuolóban kölcsönben szereplő Juve csatár 80 éves rekordot állított be, miután négy gólt szerzett egy mérkőzésen. Mindezt 20 évesen tette, ezzel a legfiatalabb mesternégyes szerző játékossá vált Olaszországban. Az olasz kiscsapat az AC Milant győzte le 4-3-ra, ami Massimilano Allegri milánói pályafutásának végét is jelentette.

9., A Liverpool még sosem tudta elhódítani a Premier League trófeáját, így valószínűleg előkelőbb helyen szerepelne e listán, ha ez sikerült volna nekik. De nem sikerült. Az angol csapat a kilencedik helyre fért fel azzal, hogy előbb Steven Gerrard elcsúszott a Chelsea elleni meccsen, amiből gólt kaptak a “vörösök”, majd a Crystal Palace ellen 3-0-s előnyből értek el döntetlent. A történet már ismert: a Manchester City nem hibázott, a Pool pedig még mindig PL-trófea nélkül áll.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

8., Nem kell országot váltanunk, hiszen a Manchester United csapata következik. A “vörös ördögök” az MK Donks vendégeként léptek pályára a Liga Kupában. A nyáron sztárjátékosokkal és Louis van Gaallal megerősített manchesteri csapat 4-0-s pofonba szaladt bele a harmadik ligás együttes ellen. 

7., Na ehhez nekünk is erős kötődésünk van, hiszen ebben a pozícióban Feröer-szigetek válogatottját találjuk. A nemzeti tizenegy azért került fel a listára, mivel 1-0-ra megverte Görögországot Eb-selejtezőn, ráadásul idegenben. A kínos kudarc a görögök szövetségi kapitánya, Claudio Ranieri állásába került. Ez volt a feröeriek első tétmeccsen aratott győzelme az elmúlt három évben.

6., A tavalyi spanyol bajnokság nem feltétlenül a Barcelonáról és a Real Madridról szólt, sokkal inkább az Atletico Madridról. Diego Simeone együttese elhódította a bajnoki címet és a BL-sikertől is csupán másodpercekre volt. A listán való hatodik hely több mint megérdemelt a kisebbik madridi gárda számára.

5., Na ez tényleg egy teljesen érthetetlen esemény volt. Elefántcsontpart válogatottja Kamerun együttesét fogadta az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezői során. Döntetlennel mindkét válogatott kvalifikálta volna magát a tornára. A mérkőzés nem is okozott csalódást, 0-0-al végződött, így mindkét gárda kijutott. A lefújás után azonban a szurkolók megpróbálták megkaparítani a játékosok ruhadarabjait, gyeptéglákat, vagy éppen a kapufák egyes darabjait. A rendőrség gumibotokkal próbált meg rendet tenni. Érthetetlen, hogy hogyan alakulhatott ki ekkora káosz, két továbbjutó csapat meccse után.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

4., Neymar aláírt a Barcelona csapatához, aminek leginkább talán a játékosa édesapja örült. Fiának ügynöke ugyanis az átigazolási díj 70%-át kapta meg, ami körülbelül 40 millió euróra rúgott. Ezzel az összeggel a brazil játékosa édesapja kapta a valaha volt legtöbb pénzt egy transzfer után, amivel a lista negyedik helyére fért fel.

3., A dobogósokhoz kicsit vissza kell utaznunk Brazíliába. A harmadik helyen Luis Suarez áll, aki az olaszok elleni meccsen beleharapott Giorgio Chiellinibe. A játékost az eset után négy hónapra eltiltották, így a világbajnokságról is haza kellett utaznia. A csatárt nyáron 81 millió euróért  igazolta le a Barcelona együttese a Liverpooltól.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

2., A Nationalelf az elődöntőben találkozott a házigazda brazilokkal, akiknek esélye sem volt a találkozón. Joachim Löw együttese végül 7-1-el döngölte földbe a Selecaót, ami minden idők legsúlyosabb veresége volt Neymaréknak.

1., Mondjuk látszik, hogy angolok készítették a listát, mert a No1. az Arsenal lett azzal, hogy kilenc év után tudott ismét trófeát nyerni. Az Arsenal a Hull Ctyt tudta legyőzni az FA-kupa döntőjében. Az “ágyúsok” játékosai az utcán ünnepelték a sikert, ám nem mindenki volt elégedett. Az angol csapat legtöbb szurkolója úgy érezte, hogy a minőségi igazolások ellenére a csapat nem szerepelt elég jól a szezon során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik