Foci

Ahol olykor a spori a főszereplő

A Sport24 egy csokorba gyűjtötte a Serie A elmúlt egy évének legemlékezetesebb összecsapásait.

Az olasz labdarúgás nem épp a legszebb napjait éli, ettől függetlenül azért Itáliában is bele lehet szaladni egy.egy jó mérkőzésbe. Mi ezek közül szemezgettünk és gyűjtöttünk össze ötöt, de mivel listánk – természetesen – szubjektív, így könnyen megeshet, hogy Ön szerint volt olyan mérkőzés, ami itt nem szerepel. Ezt ne habozzon megírni nekünk kommentben!

Sassuolo – AC Milan 4-3

A januári hidegben történelmi teljesítmény szemtanúi lehettek a Cittá del Tricolore stadionba kilátogató nézők. Nem úgy indult a találkozó, hogy a hazai drukkereknek majd túl sok örömre lesz okuk, ugyanis Robinho, majd Balotelli talált be korán, így már a 12. percben 0-2 volt az állás.Jött azonban a fiatal Domenico Berardi, aki a szünetig három gólt szerezve megfordította az állást, majd a második játékrész kezdetén is betalált, így a Serie A történetének legfiatalabb játékosa lett, aki egy meccsen négy gólt szerzett. Montolivo ugyan még a végén kozmetikázott az eredményen, de azon a napon Berardi ellopta a show-t.

Lazio – Torino 3-3

Fordulatokban gazdag összecsapást láthatott a római közönség az előző szezon 34. fordulójában. Mauri révén a hazaiak szereztek vezetést még az első félidőben, és ugyan a második felvonás kezdetén egyenlített a Torino, Candreva egy büntetőből ismét a hazaiakat juttata előnybe. Erre is volt válasza a vendégegyüttesnek, majd a 89. percben, az azóta már a Dortmundot erősítő Immobile révén a Bikáknál volt az előny, de az utolsó utáni pillanatokban jött Candreva és beállította a 3-3-as végeredményt.

Parma – AC Milan 4-5

Még csak a második fordulónál tartott a mostani idény, ám máris láthattuk a szezon egyik legérdekesebb mérkőzését. Volt itt minden: két szenzációs gól, egy-egy piros lap és egy emlékezetes öngól, amit Mattia De Sciglio szerzett a saját térfelének közepéről, de Diego Lopez kapus is vaskosan benne volt. A kilencgólos thriller végén a milánóiak örülhettek a három pontnak.

Napoli – Palermo 3-3

A nápolyi találkozó első 45 perce volt, az mi igazán emléketes marad, ugyanis hiába vezetett 11 perc után 2-0-ra a Napoli úgy, hogy még kihagyott pár nagy ziccert, a 24. minutumban 2-2 volt az állás, a szívósan küzdő szicíliaiak gyorsan visszajöttek ugyanis a meccsbe. A játékrész felvonásában Callejón vette vissza a vezetést a hazaiaknak, de a második felvonásban jött Belotti és beállította a 3-3-as végeredményt.

Juventus – AS Roma 3-2

Két csapat emelkedik ki a mezőnyből Olaszországban: a Juventus és az AS Roma. A két rivális októberi rangadója kellő beszédtémát szolgáltatott az első félidőben három tizenegyest is befújó Gianluca Rocchi ténykedésének is köszönhetően – két tizenegyest a Juve lőhetett, Carlos Tévez bevarrta mindkettőt. Már-már kezdett mindenki megbékélni a 2-2-es döntetlennel, ekkor jött Bonucci és egy lecsorgó labdát lőtt kapásból a római kapuba a 86. percben. A találkozó hajrájában még volt egy-egy kiállítás, az érintettek pedig pár napig nyilatkozatháborút vívtak a sajtóban, azaz egy vérbeli olasz rangadóhoz volt szerencsénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik