Fernando Torres (fernando torres, )
Foci

Torres „fél lábbal” már Madridban

Az Atlético Madrid nagyon közel jár ahhoz, hogy kölcsönbe megszerezze korábbi labdarúgóját, a világ- és Európa-bajnok Fernando Torrest.

“A megegyezés szélén állunk, arra várunk, hogy konkretizálódjon az alku” – mondta szombaton German Burgos, a spanyol bajnoki címvédő másodedzője, aki már arról is beszélt, hogy a harmincéves csatár nagy hasznára lesz majd az gyüttesnek az idény második felében.

Fernando Torres a Chelsea futballistája, de a londoni klub két évre kölcsönadta őt az AC Milannak. A támadó azonban Olaszországban is adós maradt a jó játékkal, akárcsak a Chelsea-nél az elmúlt években, ezért a Milan sem tart rá igényt. Ugyanakkor a Chelsea közleményben tudatta, hogy a Milan végleg megveszi Torrest januárban, ám így is minden bizonnyal megy tovább Madridba.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Sajtóhírek szerint az üzlet része lesz az is, hogy a madridiak olasz csatára, Alessandro Cerci az AC Milanhoz kerül. Az egyeztetéseket ugyanakkor éppen Cerci nehezítette meg, mivel állítólag nehezen akart belemenni a váltásba. Az AC Milan hivatalos televíziós csatornája szombaton bejelentette, hogy Cerci csatlakozik a csapathoz, ugyanakkor maga a csatár a Facebook-oldalán arról írt, hogy még nem dőlt el a sorsa.

Torres 2001-ben mutatkozott be nevelőegyesülete, az Atlético Madrid felnőtt csapatában, amelyben aztán 214 mérkőzésen 82-szer volt eredményes. A Kölyök becenévre hallgató játékos 2007-ben szerződött át a Primera Divisiónból az angol Premier League-be, a Liverpoolhoz (102 meccs/65 gól), majd 2011 januárjában a Chelsea futballistája lett. A londoni Kékektől (110/20) az idén nyáron vezetett az útja az AC Milanhoz (10/1).

Ajánlott videó