Foci

Mindent tagad a japán kapitány

Javier Aguirre, a japán futballválogatott szövetségi kapitánya tagadja, hogy valaha is bundázott volna.

A mexikói szakember a múlt héten került a vádak kereszttüzébe, mivel egy spanyol ügyészi vizsgálat megállapítása szerint ő is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante-Zaragoza spanyol bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában. A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, s idegenben aratott 2-1-es győzelmével a Zaragoza bent maradt az élvonalban, s a meccset vizsgáló ügyész az összecsapás vizsgálata nyomán arra jutott, hogy az eredményt manipulálták.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A vád szerint erről 41-en tudtak, köztük az akkor a Zaragoza edzőjeként dolgozó Javier Aguirre, valamint mindkét klub játékosai, illetve a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára.

“Tizenkét évig dolgoztam Spanyolországban és soha nem tettem semmi etikátlan dolgot” – mondta Aguirre szombaton, egyúttal azt kérte a japán válogatott szurkolóitól, hogy nyugodjanak meg, mert szüksége van a nemzeti csapatnak a teljes támogatásra a közelgő Ázsia-bajnokságon. A japán szövetség a múlt héten reagált a hírekre, s megerősítette posztján a kapitányt.

A kontinensbajnokságot címvédőként kezdi meg a japán együttes, mely első meccsét Palesztina ellen vívja majd január 12-én.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik