Neymar (neymar, )
Foci

„Messi és Ronaldo mellett nehéz legjobbnak lenni”

Neymar, a brazil válogatott csapatkapitánya szerint nehéz olyan vetélytársak, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett másnak a világ legjobb futballistájává válni.

“Ők ma az összes többi labdarúgó fölött állnak. Kettejük vetélkedésébe nem egyszerű beleszólni” – reagált a saját esélyeit firtató felvetésre a GloboEsporte brazil internetes oldalnak nyilatkozva a 22 éves támadó, aki az FC Barcelonában együtt játszik az argentin válogatottal idén vb-ezüstérmes Lionel Messivel.

“Megvan bennem a képesség arra, hogy szép eredményeket érjek el. Nem tudom, hogy egyszer eljutok-e az ő szintjükre, de remélem, mindig sikerül magamat felülmúlnom” – folytatta Neymar.


Fotó: Europress Fotóügynökség

2008 óta csak Messi vagy a Real Madridban – korábban a Manchester Unitedben – játszó Cristiano Ronaldo volt az év játékosa, illetve érdemelte ki az Aranylabdát. Az argentin 2009 és 2012 között sorozatban négyszer nyert, a portugál pedig 2008-ban és 2013-ban győzött. 2010-től a két díjat összevontan ítélik oda.

Az idei teljesítmények alapján is Messi és Ronaldo került – a világbajnok német válogatott, valamint a Bayern München kapusának, Manuel Neuernek a társaságában – a legjobb három közé. Győztest a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján a nemzetközi szövetség január 12-i gáláján hirdetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!