Foci

Guzmics: A lengyelek jobban tisztelik a labdarúgókat

A magyar védő szerint Lengyelországban gyorsabb a játék, mint Magyarországon.

A korábbi szombathelyi játékos, Guzmics Richárd már a lengyel pontvadászatban pallérozódik hétről hétre, klubcsapata, a Wisla Kraków focicsapatának honlapja interjúvolta meg a magyar védőt. Honfitársunk a portálnak elmondta, nagyon elégedett eddig azzal, amit kint tapasztalt Lengyelországban, és ugyan voltak eleinte nehézségei, már érzi a bizalmat és lengyelül is tanul.

Arra a kérdésre, hogy milyen meglepetés érte azt felelte, a krakkói emberek hozzáállása:

„Nekem a krakkói emberek okoztak meglepetést, akik nagyon barátságosak velem. Ez azért lepett meg, mert Lengyelországban sokkal jobban tisztelik a labdarúgókat, mint Magyarországon. Amikor a városban sétálok, sok szurkoló odajön hozzám aláírást vagy közös fényképet kérni. Ez nagyon szép” – mondta Guzmics.


Fotó: wislaw.krakow.pl

A magyar játékos bízik benne, hogy ha továbbra is rendszeresen játéklehetőséget kap, akkor majd újra számításba kerül a magyar labdarúgó-válogatottnál. Úgy érzi, a lengyel bajnokság gyorsabb a magyarnál.

„Az infrastruktúra Lengyelországban sokkal jobb. A stadionok és a pályák talaja is nagyon jó állapotban vannak. Ami a játékot illeti, a lengyel liga gyorsabb, és több technikás futballistát találni itt. Néhány barátom látta a Wisla néhány meccsét, és azt mondták, hogy ha a magyar bajnokságban szerepelnénk, akkor ott az első helyért lennénk harcban.”

Guzmics a szurkolók szerepét is kiemelte, mint mondta, a Wisla drukkerei a meccs kezdetétől a legvégéig buzdítják a csapatot, még akkor is, ha esetleg gólt kap, vagy veszít az együttes.

„A lengyel bajnokság légkörét össze sem lehet hasonlítani a magyarországival. Otthon ráadásul most a szurkolók szembekerültek a szövetséggel, és sokan közülük nem mennek ki a meccsekre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik