Foci

Gólzápor a Bundesligában – az év legjobb meccsei

A német labdarúgó élvonalban a rengeteg találat mellé nagy izgalmak is társulnak.

A német labdarúgás szerelmesei az utóbbi időszakban el vannak kényeztetve, ugyanis hiába emelkedik ki a Bundesligából a Bayern München, azért így is hétről hétre jobbnál jobb mérkőzéseket lehet lecsípni. Mi ezek közül gyűjtöttünk össze ötöt az elmúlt egy évből, ha Ön szerint pedig kihagytunk volna valamit – mivel a lista szubjektív –, úgy írja meg nekünk kommentben!

Bayern München – Hoffenheim 3-3

A müncheniek az előző idényben rendkívül magabiztosan söpörték be a bajnoki címet, jellemző a Bayern szezonjára, hogy az első hazai pontvesztésre a 28. fordulóig kellett várni, amikor is a Hoffenheimet látták vendégül Pep Guardiola fiaia. Az összecsapáson nem is az volt meglepő, hogy a Hoffenheim annak ellenére ért el döntetlent, hogy egy félidő után még 3-1-es hátrányban volt, sokkal inkább az, hogy a vendégek jobban játszottak ellenfelüknél az Allianz Arénában.

Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart 4-5

Ez az október végén lejátszott találkozó biztosan nem a védelmek miatt marad emlékezetes, ugyanakkor a thriller egy jó kifejezés arra, ami a pályán történt. A hazai pályán játszó Frankfurt szerzett vezetést, ám erre három góllal válaszoltak a vendégek. A 65. percben már ismét a frankfurtiaknál volt az előny (4-3), ám a svábok egy huszáros hajrával másodszor is megszerezték a vezetést, végül a három pontot is bezsebelték.

Bayern München – Borussia Dortmund 2-1

Az előző idény ezüstérmese, a Borussia Dortmund számított a szezon előtt a Bayern legnagyobb kihívójának, ám Jürgen Klopp fiainak nagyon nem megy a bajnokságban, a téli szünetet is az utolsó előtti helyen tölti az együttes. Ennek ellenére a Bundesliga csúcsrangadóján egy félidő erejéig úgy tűnt, hogy a nagy riválist azért legyőzheti a BVB, Reus góljával ugyanis vezettek a vendégek Münchenben, ráadásul Roman Weidenfeller is szebbnél szebb védéseket mutatott be. Az utolsó bő negyed órában ugyanakkor felőrölte ellenfelét az egyébként jobban focizó Bayern, Hummels két hibájából pedig két gólt is szerzett a házigazda, a München örülhetett a lefújást követően.

Hoffenheim – Hannover 4-3

Szórakoztató mérkőzést vívott egymással a két csapat a 13. fordulóban. A hazaiak gyakorlatilag egy félidő alatt eldönthették volna a mérkőzést, 2-0-ra is elhúztak, ám egy kapushibának is köszönhetően a kikötővárosiak visszajöttek a meccsbe a szünet előtt, majd az 52. percben egyenlítettek is. A Hoffenheim ismét gyorsan ellépett két góllal, de Stindl izgalmassá tette a hajrát. A Hannover végül nem tudott egyenlíteni, a Hoffenheim zsebelte be a három pontot.

Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 4-4

Egészen hihetetlen összecsapást láthatott a frankfurti közönség december 17-én. A vendég berliniek a 21. percben kezdték meg a gólgyártást, a 27.-ben pedig már háromnál járták, Aigner a szünet előtt hozott vissza némi halvány reményt az Eintracht számára. A 80. minutumban még mindig 2-4 volt az állás, ám jött Meier és a csoda: a csatár a hajrában szerzett két góljával állította be a 4-4-es végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik