Foci

Városi derbi zárja a londoni karácsonyt

chelsea (chelsea)
chelsea (chelsea)

A némi meglepetésre negyedik helyen álló West Ham United a listavezető Chelsea-hez látogat az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójában.

A forduló legérdekesebb párosításának számító találkozó esélyese egyértelműen a Jose Mourinho irányította hazaiak, ugyanakkor a vendég együttes kiváló formában van, legutóbbi öt bajnokiján négy győzelem és egy döntetlen a mérlege.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Chelsea számára mindenképpen fontos lenne a győzelem, mivel a címvédő, második helyen álló Manchester City mindössze három ponttal van lemaradva mögötte, s amíg riválisára alsóházi csapatok várnak a következő egy hét három fordulójában, addig a londoni gárdára a West Ham után vasárnap az ötödik Southhampton, majd jövő csütörtökön a hetedik Tottenham Hotspur vár.

“Az első fordulótól az élen állunk, mert remekül játszunk, ám a karácsonyi programunk nehezebb bármely másik csapaténál” – mondta Jose Mourinho.

A Manchester City pénteken a 15. West Bromvich-hoz látogat, s jó esélye van, hogy folytassa hat bajnoki mérkőzése tartó győztes sorozatát, majd vasárnap a 18. Burnley-t látja vendégül, január 1-ején pedig a 14. Sunderlandet fogadja Manuel Pellegrini együttese. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik