Foci

El Clásico és a többiek – a legjobb spanyol meccsek

A Sport24 egy csokorba gyűjtötte a La Liga elmúlt egy évének legemlékezetesebb összecsapásait.

Sokan a spanyol bajnokságot tartják Európában a legerősebbnek, amivel persze lehet vitatkozni, de az biztos, hogy hétről-hétre remek összecsapásokkal kedveskedik nekünk a La Liga. Nem volt ez másképp 2014-ben sem, mi öt mérkőzést választottunk ki az idei felhozatalból, de ha Önnek eszébe jut egy olyan összecsapás, aminek itt lenne a helye és kimaradt, ne habozzon kommentben megírni!

Barcelona – Valencia 2-3

Ahogyan az angol bajnoki összefoglaló esetében, úgy most sem állítanánk fel sorrended, így időrendi sorrendben haladunk. Így válogatásunk első darabja egy februári mérkőzés, melyen a Barcelona fogadta a Valenciát. A katalánok egy remekbeszabott Alexis Sanchez találattal szereztek vezetést, ám a harcos vendégek előbb egyenlítettek az első félidőben, majd a második felvonás kezdetén egy furcsa találattal a vezetést is átvették. Egy könnyen befújt büntetővel tudott egalizálni a Barca, ám a Valenciáé volt az utolsó szó, 3-2-re nyert a Los Che.

Real Madrid – Barcelona 3-4

A klasszikus rangadóknál gyakori, hogy a nagy várakozás és a hatalmas nyomás a játék rovására megy, de mindannyiunk szerencséjére márciusban nem így volt. Iniesta korai góljára a szenzációs estét produkáló Benzema válaszolt két góllal, ha a francia csatár pontosabb, akár az első félidőben pontot tehetett volna a találkozó végére. De nem volt az, így Messi egyenlített még a szünet előtt. A második játékrészben három büntetőt, na meg egy piros lapot – azt Sergio Ramos kapta – is láthatott a Santiago Bernabéu közönsége: Cristiano Ronaldo egyszer, Messi kétszer volt eredményes a mészpontról, a Barcelona nyerte meg 4-3-ra a rangadót.

Real Betis – Real Valladolid 4-3

Az már a 37. forduló előtt eldőlt, hogy a Real Betis lesz az egyik csapat, amelyik búcsúzik a spanyol élvonaltól, azonban a sevillai együttesnek még volt egy utolsó nagy dobása: a zöld-fehérek a Real Valladolidot fogadták és ugyan háromszor is emberhátrányba kerültek a mérkőzésen, mindháromszor ki tudtak egyenlíteni. Sőt, a slusszpoén a 91. percben jött el, amikor Juanfran megszerezte a hazaiaknak a győztes találatot – a legjobbkor vezetett a Betis. A Vallecano sorsa is megpecsételődött ezzel a vereséggel, a gárda szintén a másodosztlyba csúszott vissza.

Real Sociedad – Real Madrid 4-2

A most zajló szezonban a Real Sociedad hullámvasutazik rendesen, azonban a madridi csapatok ellen jól megy a baszkoknak, a Real és az Atlético skalpját is sikerült begyűjteni. A királyi gárdát ráadásul úgy sikerült megverni, hogy a blancók az idény második fordulójában 2-0-ra is vezettek a San Sebastianban, ha pedig kicsit pontosabbak, az első félidőben eldönthették volna a találkozó sorsát. Mivel azonban csak két helyzetet váltottak a gólra, a Sociedad vissza tudott kapaszkodni a meccsbe, a szünet előtt sikerült egyenlíteni, majd a fordulás után újabb két találatot jegyezve a meccset is megnyerni, a madridiak már hiába kontráztak.

Eibar – Levante 3-3

A szezon egyik meglepetéscsapat az újonc Eibar, amely becsülettel gyűjtögeti a pontokat és így ott van a középmezőnyben. Emlékezetes volt a Levante elleni bajnokijuk, melyen hiába kerültek kétgólos hátrányba, két második félidei találattal a 70. percig sikerül kiegyenlíteniük – Saúl Berjon találata különösen látványos volt. A Levante sem akart lemaradni a gólszépségversenyben, Casadús lőtte ki a felső sarkot, ám a vendégek mégsem örülhettek a három pontnak, mert Piovaccari a lefújás előtti pillanatokban, félfordulatból beállította a 3-3-as végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik