Foci

A hullámvölgy ellenére bíznak a sikerben a spanyolok

Vicente del Bosque (vicente del bosque, )
Vicente del Bosque (vicente del bosque, )

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya "pozitív érzésekkel" várja 2015-öt azok után, hogy idén nyáron kudarcot vallott csapatával a brazíliai világbajnokságon.

A nemzeti együttes címvédőként érkezett a vb-re, ám dicstelenül távozott, mivel az alapszakaszban kikapott a holland és a chilei válogatottól is, és nem jutott tovább csoportjából. Az idei Európa-bajnoki selejtezőkön is akadt botlása a spanyol csapatnak, amely alulmaradt az idén mind a négy meccsét megnyerő szlovák csapattal szemben, s mögötte 9 ponttal csak második a C jelű kvalifikációs csoportban.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Del Bosque, aki az elmúlt esztendőkben a világbajnoki cím mellé Európa-bajnoki elsőséget is begyűjtött a válogatottal, 2014-ben azzal is jelentősen rontott korábbi kitűnő mérlegén, hogy a válogatott barátságos mérkőzésen kikapott a franciáktól és a németektől egyaránt. 
    
A balsikerek ellenére a szövetség által kapitányi tisztében megerősített, 64 éves szakvezető bizakodva tekint 2015-re:
    
“A szövetséggel egy oldalon állunk, ahogyan közös a célunk is: visszatérni a korábbi eredményes útra, s kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik