Foci

Emberek százai halnak meg a katari vb miatt

Katar (katar, )
Katar (katar, )

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája korábban ígéretet tett arra, hogy javít a körülményeken, a jelek szerint ez nem történt meg.

A Guardian már egy évvel ezelőtt is foglalkozott vele, hogy kizsákmányolják a nepáli vendégmunkásokat Katarban, akik rabszolgakörülmények között dolgoznak a 2022-es világbajnokság helyszínén. Bár az esemény még messze van, már gőzerővel folynak a munkálatok: vannak olyan stadionok, amelyeket még el sem kezdtek építeni, de az infrastruktúrán már korábban elkezdtek dolgozni.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A brit lap keddi cikkében újra elővette a témát és sokkoló adatokat közölt: idén átlagban kétnaponta hal meg egy munkás az építkezések során. Ez a szám ráadásul csak a nepáliakra vonatkozik, azaz ha idevesszük a Sri Lanka-i és bangladesi munkásokat, akkor még szörnyűbb az összkép: naponta több mint egy ember életébe kerül a 2022-es vb – írja a Guardian.

A nepáli külügy tájékoztatása szerint január és november közepe között 157 vendégmunkásuk vesztette életét a munkálatok során. Hatvanheten szívleállás, nyolcan szívinfarktus, harmincnégyen pedig munkahelyi baleset következtében.

A lap úgy tudja, közel másfél millió vendégmunkás dolgozik jelenleg Katarban a világbajnoki előkészületek során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik